Gestapelde woningen 100% aardgasvrij

Uw appartementencomplex in 3 stappen 100% aardgasvrij. Kan dat?

Jazeker. Dankzij veel gesprekken met corporatiemedewerkers, VvE-beheerders en adviseurs is onze oplossing Wocowarmte en VvEwarmte ontstaan. Energy Bridge volgt voor beiden het logische stappenplan Natuurlijk Aardgasvrij en maakt gebruik van bewezen technieken om 100% aardgasvrij te worden. Zo kunnen woningcorporaties en VvE's snel én kosten-effectief verduurzamen. Zonder overlast voor de bewoners.

Door te investeren in duurzame installaties reduceert Energy Bridge in stap 1 het aardgasverbruik tot wel 80% en daalt de CO2-uitstoot met meer dan 50%, zonder aanpassingen 'achter de voordeur'. Met de reductie van het aardgasverbruik dekken we deze investering. De warmterekening voor de bewoners blijft gelijk, volgt niet meer 1-op-1 de aardgasprijs en stijgt dus minder hard. Daarnaast neemt Energy Bridge de garantie van de warmtelevering over van de woningcorporatie of VvE conform de Warmtewet. Afhankelijk van de wens verzorgt Energy Bridge de financiering van deze investering.

Als woningcorporatie en VvE voldoet u hiermee gelijk aan de Klimaatdoelstellingen van 2030. En met het Natuurlijk Aardgasvrij-stappenplan heeft u met stap 2 en stap 3 duidelijk in kaart wat er binnen 15 jaar gedaan moet worden om 100% aardgasvrij te worden. Stap 2 en 3 is een combinatie van MJOP (Meerjarenonderhoudsplan) en opkomende technieken. Ook VvE’s kunnen rustig en met vertrouwen de verduurzaming van de warmtevoorziening bij Energy Bridge neerleggen.

De doorlooptijd vanaf het eerste moment van kennismaking tot de eerste levering van duurzame warmte is bij ons minder dan 6 maanden. En dankzij onze gestandaardiseerde aanpak en voorbereiding, zijn we in 1 week klaar met de werkzaamheden op locatie. Op dat moment wordt al 80% aardgas bespaard en is uw energielabel met minimaal 2 labelsprongen gestegen!

Wilt u ook vandaag aan de slag met de reductie van het aardgasverbruik in uw appartementencomplex? Zoekt u regie en overzicht in de te nemen stappen? Moet u uw collectieve ketel binnenkort vervangen en neemt u geen genoegen met een 1-op-1-vervanging? Neem dan contact met ons op. We komen graag langs voor een kennismaking!

Kijk hier voor meer informatie over 100% aardgasvrij warm tapwateroplossingen

Kijk hier voor een project met onze oplossing voor gestapelde woningen: Appartementencomplex in 3 stappen van aardgas af