Met Wocowarmte snel en eenvoudig richting CO2-neutraal

Als woningcorporatie heeft u een grote opgave om uw vastgoedportefeuille te verduurzamen. Met Wocowarmte neemt Energy Bridge via een Warmte as a Service-contract de zorg van de woningcorporatie uit handen om complexen met een blokverwarming 100% aardgasvrij te maken. We volgen het driestappenplan Natuurlijk Aardgasvrij waarbij op natuurlijke momenten wordt verduurzaamd. In het eerste jaar wordt al een reductie tot wel 80% aardgas en minstens 50% CO2 behaald. De huurders merken in deze eerste stap alleen dat hun energierekening omlaag gaat, het comfort blijft gelijk.

Energy Bridge bepaalt de duurzaamheids maatregelen, verzorgt de uitvoering en neemt het beheer en onderhoud volledig uit handen. De investering wordt gedaan door de partij die deze het beste kan financieren. Energy Bridge neemt uw huidige energiecontract over en garandeert voor een vaste prijs de warmtelevering voor 15 jaar. Daarnaast betalen de huurders voor het gebruik van warmte die via de servicekosten wordt verrekend. Zo besparen ze wanneer ze minder gebruiken of wanneer er wordt geïsoleerd. Het financiële voordeel van de duurzame installatie gaat naar degene die heeft geïnvesteerd. Zo wordt de rente en aflossing van de investering terugbetaald.

Met het vervallen van de Warmtewet per 1 juli 2019 is er voor u een nieuwe mogelijkheid ontstaan om blokverwarmingen te verduurzamen zonder dat het u extra geld kost. En dat het voor uw huurders ook voordelig is. Energy Bridge neemt de blokverwarming juridisch van u over, financiert de verduurzamingsmaatregelen en garandeert voor een afgesproken tarief de warmte. Zo hoeft de woningcorporatie geen extra investeringskapitaal aan te spreken en is voor 15 jaar verzekerd dat de huurders het altijd warm hebben. De huurders blijven gelijke warmtelasten betalen die minder hard stijgen dan voorheen. En na 15 jaar en het 3 stappenplan wordt de blokverwarming aan u weer overgedragen. 100% aardgasvrij!

U kunt ook kiezen om de warmtelasten voor uw huurders vanaf dag 1 te reduceren, in dat geval profiteren zowel uw huurders als u van Wocowarmte.

Voordelen voor de woningcorporatie:

  • 'Warmte as a Service' biedt gemak, rust en zekerheid
  • Binnen één jaar tot wel 80% aardgas en minstens 50% CO2 reductie
  • Gegarandeerde huurdersparticipatie mét woonlastengarantie

Met de keuze voor Wocowarmte zet u snel en eenvoudig een grote stap om gestapelde bouw met een blokverwarming richting aardgasvrij en CO2-neutraal te brengen. Stel daarom niet uit tot morgen, wat u vandaag al kan doen om CO2-reductie te halen en te besparen.

Kijk voor een project met onze oplossing: Appartementencomplex in 3 stappen van aardgas af

Ook voor portiekwoningen met een individuele CV-ketel biedt Wocowarmte een betrouwbare en duurzame oplossing.

Klik hier om de brochure op te vragen.

woco warmte