Zorgvastgoed duurzaam verwarmd met Zorgwarmte

Zorggebouwen dragen de verantwoordelijkheid om kwetsbare mensen een warm en comfortabel thuis te geven. Met de veranderingen vanuit de overheid, de vaak continue zorg voor de bewoners en beperkte budgetten, staat verduurzaming niet hoog op de agenda. Terwijl u weet dat hier te besparen valt. Energy Bridge neemt dit voor u uit handen.

De grootste kostenpost voor energie is uw gasrekening om uw gebouwen te verwarmen. In de meeste gevallen gebeurt dit met collectieve CV-ketels. Voor deze collectieve warmte installaties (ook wel ketelhuizen of blokverwarming genoemd) biedt Energy Bridge met Zorgwarmte dé oplossing om snel kosten te besparen en eenvoudig richting aardgasvrij te gaan.

Zorgwarmte volgt het 3 stappenplan 100% aardgasvrij waarbij op natuurlijke momenten wordt verduurzaamd. Voor eigen rekening en risico investeert Energy Bridge in de maatregelen voor warmte duurzaam op te wekken zonder dat uw bewoners er iets van merken. Als warmteleverancier neemt zij het huidige energiecontract over. Energy Bridge levert deze duurzame warmte aan de zorginstelling, die deze kosten via de servicekosten verrekend aan haar huurders. Via een Warmte as a Service-contract neemt Energy Bridge alle zorg rondom beheer, onderhoud en warmtelevering voor u uit handen.

In het eerste jaar kan al een reductie tot wel 80% aardgas en minstens 50% CO2 behaald worden. De zorginstelling hoeft geen extra investeringskapitaal aan te spreken en is voor minstens 15 jaar verzekerd dat de bewoners het altijd warm hebben. De servicekosten blijven voor de bewoners bij de overstap gelijk en stijgen bovendien die minder hard dan voorheen. En na 15 jaar én het 3 stappenplan krijgt de zorginstelling de duurzame installatie weer terug. 100% aardgasvrij!

De voordelen van Zorgwarmte:

  • Extra investering wordt gedekt uit aardgasreductie
  • Binnen één jaar tot wel 80% aardgas en 50% CO2 reductie
  • Continue warmtelevering voor uw bewoners met woonlastengarantie

Met de keuze voor Zorgwarmte zet u snel en eenvoudig een grote stap om uw zorgvastgoed met een collectieve warmte-installatie richting aardgasvrij en CO2-neutraal te brengen. Stel daarom niet uit tot morgen, wat u vandaag al kan doen om te besparen en CO2-reductie te halen.

Snel aan de slag? Volg ons 5 stappenplan en doe voor uw zorgcomplex alvast de kosteloze online quick scan op basis van 7 vragen.

Referentie: Stichting Laurens Rotterdam