Home > Actueel > Energy Bridge deelt haar visie en ervaringen in vakblad InstallateursZaken

Energy Bridge deelt haar visie en ervaringen in vakblad InstallateursZaken

Energy Bridge deelde in de recente editie van InstallateursZaken haar visie rondom het verduurzamen van bestaande gebouwen. Daarnaast kwam naar voren dat Energy Bridge als verduurzamingsbedrijf de focus legt op het versnellen van verduurzamingsprocessen. Als kapstok voor het verhaal is de verduurzaming van de collectieve installaties in een galerijflat van woningcorporatie Woonbron in Spijkenisse als voorbeeld genomen.

Dit voorbeeld staat niet op zich als het gaat om de visie die Energy Bridge wil uitdragen.

Van ‘Boardroom tot Boilerroom’

Als verduurzamingsbedrijf ligt de focus van Energy Bridge op het versnellen van het besluitvormingsproces en zo snel mogelijk te realiseren. Immers is een ieder ermee gebaat om zo snel mogelijk van het aardgas af te raken en CO2 te besparen. Energy Bridge profileert zich dan ook al sinds de oprichting met de werkwijze ‘van Boardroom tot Boilerroom’. We zitten zowel als adviseur bij de klant aan tafel om besluiten te helpen nemen, maar steken ook als installateur de handen uit de mouwen om de projecten daadwerkelijk te realiseren. En met de gebruiksdata van de verduurzaamde installaties valideren en verbeteren we onze ontwerpmodellen weer aan de voorkant.

Schaarse materialen, hoge energieprijzen

Dat er haast is geboden bij de warmtetransitie is evident. Iedereen wil graag snel van het aardgas af. Eigenaren van bestaande gebouwen ook. Het feit dat de materialen alsmaar schaarser worden en de prijzen ervan blijven stijgen, in combinatie met hoge energieprijzen, maakt dat snel stappen zetten wenselijk is. Juist die schaarste verhoogt de druk om besluitvormingsprocessen te versnellen en de verduurzaming heel efficiënt uit te voeren. Daarom zet Energy Bridge zich in om het gebruik van grondstoffen tijdens de realisatie te laag mogelijk te houden, zoveel mogelijk te hergebruiken en tijdens de exploitatiefase zo weinig mogelijk tot geen fossiele brandstoffen nog te hebben voor de verwarming en koeling van gebouwen.

EPBD III stuurt steeds meer aan op CO2-reductie

Daarnaast speelt regelgeving vanuit Europa een rol in alle besluitvormingsprocessen rondom verduurzaming, en dus ook in de warmtetransitie. Zo wordt in de EPBD III (eisen energieprestaties van gebouwen) steeds meer gestuurd op CO2-reductie. Ook dat aspect neemt Energy Bridge mee in haar visie en helpt haar klanten deze normen te halen.

Meer lezen?

Het volledige artikel in InstallateursZaken kunt u hier lezen: naar PDF

Het voorbeeldverhaal over de verduurzaming van woningcorporatie Woonbron in Spijkenisse, leest u hier.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Energy Bridge? Schrijf u in voor de nieuwsbrief! En volgt u ons al op LinkedIn?

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op