Home > Actueel > Energy Bridge ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

Energy Bridge ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

Zorgvastgoed is uitermate geschikt om snel, effectief en tegen lage kosten grote energiebesparingen te halen. Dat doen we door het ketelhuis geruisloos te verduurzamen. Goed voor de zorginstelling, goed voor de bewoners én goed voor het milieu. Een reden te meer voor Energy Bridge om zich als partner te verbinden aan de Green Deal Duurzame Zorg.

Ondertekening Green Deal 3.0

Energy Bridge is al sinds de zomer van 2021 partner van de Green Deal Duurzame Zorg en ondertekende op 8 december 2022 de vernieuwde Green Deal 3.0. Dit gebeurde tijdens een landelijk ondertekenmoment waarbij partijen uit de gehele zorgsector hun duurzaamheidsambities kenbaar maken. Deze nieuwe Green Deal, die op 4 november jl. tijdens de Nationale Klimaatweek werd gepubliceerd, bevat concretere afspraken voor het verduurzamen van de zorgsector en een nieuw thema over kennis & bewustwording.

Inhoud nieuwe Green Deal

De focus van de Green Deal ligt op het verminderen van CO2-uitstoot, het stimuleren van de circulaire economie, het creëren van een gezonde zorgomgeving en het verminderen van medicijnresten in oppervlaktewater en grondwater. Al meer dan 150 organisaties hebben zich bij de nieuwe Green Deal Duurzame Zorg 3.0. aangesloten.

Versnellen van verduurzaming zorg in Nederland

Als expert op het reduceren van CO2-uitstoot van bestaande woon- en zorgcomplexen met een ketelhuis, biedt Energy Bridge haar kennis en ervaring aan om de verduurzaming van de zorg in Nederland te versnellen. Wist u dat vrijwel elk zorgcomplex voldoende vermogen heeft om bijvoorbeeld een extra warmtepomp te plaatsen?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie wat wij voor uw zorgcomplex kan betekenen? Kijk op Zorgvastgoed of neem contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op