Home > Actueel > Kantoor Zuidpoort na een klein jaar: duurzaam & comfortabel

Kantoor Zuidpoort na een klein jaar: duurzaam & comfortabel

Het kantoor Zuidpoort in Arnhem-Zuid is een markant bedrijfsverzamelgebouw met meer dan 30 verschillende bedrijven. In 2021 heeft Energy Bridge een analyse gemaakt van de bestaande klimaatinstallatie en in 2022 is de verouderde koelmachine op het dak vervangen door warmtepompen. Dit heeft geleid tot een aardgasreductie van 65%. Naast de verduurzaming heeft Energy Bridge ook gekeken naar het verbeteren van het comfort voor de huurders. Als gevolg daarvan is een hinderlijk installatiegeluid opgelost en zijn de individuele regelingen in de kantoorruimtes aangepast.

Iedereen wil op kantoor zitten in plaats van thuis

Na een klein jaar ziet gebruiker, en sinds kort eigenaar van het kantoor, Jacques de Wit van ROQ Vastgoed een groot verschil. “Het comfort is er aanzienlijk op vooruit gegaan. We horen de installatie nauwelijks meer en vooral de verbeterde individuele regelbaarheid in de kamers wordt heel erg gewaardeerd.” zegt De Wit. Door het zogenaamde 4-pijpssysteem kan er in de lente en herfst tegelijk gekoeld als verwarmd worden. In plaats van een traditionele koelmachine op het dak, produceert nu de warmtepomp in de zomer de koeling voor het gebouw. “Tijdens de warme zomer was het heel aangenaam. We merkten zelfs dat het steeds drukker werd omdat iedereen hier op kantoor wilde zitten in plaats van thuis.”

Snel bijsturen op de warmtevraag

De warmtepomp zorgt ook voor een verlaging van het aardgasverbruik door warmte te maken in de winter. Op koude dagen springen de CV-ketels bij. Energy Bridge beheert en monitort de installatie voor energie-efficiëntie en comfort voor de huurders. “De snelheid waarmee Energy Bridge reageert en direct kan sturen wanneer dat gevraagd wordt, is heel prettig. De communicatie verloopt open en goed. Ik verwacht dat dit straks ook te zien is in het lagere energieverbruik van het gebouw. Daar heb ik alle vertrouwen in!” besluit De Wit.

Ook verduurzamen en comfort ervaren?

Bent u benieuwd wat het verduurzamen van de warmte-installatie in ùw gebouw kan opleveren aan aardgasreductie en comfort? Neem dan graag contact met ons op of vraag een gratis online advies aan voor een eerste inzicht in de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Energy Bridge? Schrijf u in voor de nieuwsbrief! En volgt u ons al op LinkedIn?

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op