Ons verhaal

Wat ons drijft en hoe wij de verduurzaming
aanpakken

Unieke propositie in verduurzaming

Na meerdere jaren met elkaar samengewerkt te hebben bij een landelijke technisch dienstverlener, startten Jan-Maarten Elias en Klaasjan van der Maas in 2019 met Energy Bridge. Vanwege de snelle ontwikkeling van duurzame technieken, zagen zij dat er grote mogelijkheden waren om snel aardgas- en CO2-reductie te halen met een lagere energierekening als resultaat. Focus kwam op het verduurzamen van bestaande gebouwen te liggen. Immers, in 2050 moeten we CO2-neutraal zijn, terwijl 80% van de gebouwen in 2050 vandaag al zijn gebouwd. De grote uitdaging ligt daarom in het verduurzamen van de huidige gebouwvoorraad. Door zich 100% hierop te richtten, kon Energy Bridge een unieke propositie en een nieuw bedrijfsmodel ontwikkelen om de verduurzaming snel, eenvoudig en schaalbaar te maken.

Inmiddels is Energy Bridge na bijna 5 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf en groeit jaarlijks autonoom met minimaal 20%. En levert concreet, haar steeds groter wordende, steentje bij aan de warmtetransitie van Nederland.

Collectief naar duurzame warmte.
Energy Bridge doet het!

Energy Bridge is dé verduurzamingspartner voor het aardgasvrij maken van collectieve installaties in bestaande gebouwen. In wooncomplexen, zorggebouwen en commercieel vastgoed vervangen wij fossiele collectieve installaties door duurzame systemen. Energy Bridge neemt alle partijen in dit proces mee: we werken daarom letterlijk ‘van boardroom tot boilerroom‘. Dat doen we met een team van ervaren specialisten. En zo effectief mogelijk. Het enige dat gebouwgebruikers merken, is een lagere energierekening.

Onze belofte? Een overzichtelijk besluitvormingstraject én uitvoeringstraject zodat binnen één jaar zoveel mogelijk aardgasreductie wordt behaald. En dat eigenaren en gebruikers na realisatie zorgeloos kunnen genieten van hun duurzame warmte voor lagere energiekosten. Gegarandeerd!

Onze missie

Het energieverbruik in de gebouwde omgeving bedraagt in Nederland ca. 37% van het totale nationale energieverbruik en veroorzaakt zo’n 30% van de CO2 uitstoot. Om de klimaatdoelstellingen in 2030 en 2050 te halen, is het noodzakelijk het aardgasverbruik van gebouwen snel terug te dringen. In maximaal 3 stappen gaan bestaande gebouwen naar 100% aardgasvrij. Met de hoge gasprijzen is het tevens zeer aantrekkelijk voor ieders portemonnee. Om aardgas te besparen, is het opwekken van duurzame warmte urgent. Onze missie is de besluitvorming en de uitvoering hiervan te versnellen om de klimaatdoelstellingen te halen.

Onze doelstelling: één gebouw per week verduurzamen

Energy Bridge helpt bestaande gebouwen over te stappen naar collectieve duurzame warmte. Dat is een flinke uitdaging, want er zijn in Nederland zo’n 40.000 gebouwen van woningcorporaties, VvE’s, zorginstellingen en maatschappelijk vastgoed met een collectieve, gasgestookte warmte-installatie. En daarnaast zijn er vele duizenden kantoren met een traditionele collectieve warmte- en koude installatie. Onze doelstelling is om in 2026 één gebouw per week te verduurzamen.

Onze aanpak

Om onze doelstelling te halen terwijl elk gebouw uniek is, ontwikkelen we continu nieuwe processen en standaarden. Om het besluitvormingsproces te versnellen. En om de verduurzaming zo snel en geruisloos mogelijk uit te voeren.

Welke duurzame techniek we inzetten, verschilt per gebouw. Ons team van adviseurs, engineers, monteurs en ketenpartners zoekt altijd naar de meest efficiënte oplossing. Die biedt de hoogste aardgas- en CO2-reductie voor de beste prijs gedurende de levensduur van de installatie.

Prestatiemonitoring voor maximale aardgasreductie en minimale CO2-uitstoot

Na oplevering beheert Energy Bridge de installaties met prestatiemonitoring en efficiënt onderhoud. Gebouwgebruikers worden met Energy Bridge niet verrast door onverwachte naheffingen en hebben zekerheid van een lagere energierekening. Zo zorgen wij dat na de verduurzaming er zoveel mogelijk aardgas wordt bespaard met zo weinig mogelijk CO2 uitstoot.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op