Onze werkwijze

Geruisloos uw ketelhuis verduurzamen in 5 stappen.

Voor het slim, snel en geruisloos reduceren van aardgas en CO2 bij gebouwen met een ketelhuis of blokverwarming, werken wij letterlijk van boardroom tot boilerroom. Daarvoor volgen wij een 5 stappenplan. Zo heeft u inzicht in het totale proces en zekerheid op verduurzaming. Na elke stap heeft u de keuze om door te gaan.

Stap 1   Quickscan

Na het invullen van 7 online vragen, ontvangt u van ons binnen enkele werkdagen een kosteloze quickscan. Hierin vindt u drie scenario’s om uw blokverwarming of collectieve ketel te verduurzamen. Ons Expertsysteem selecteert op basis van uw input voor elk scenario de best passende, technische oplossing. U ontvangt op hoofdlijnen een financieel en energetisch overzicht.

Stap 2   Advies & business case

Na bezoek op locatie worden meerdere technische oplossingen geselecteerd om te analyseren. De oplossingen worden op financieel en energetisch vlak met elkaar vergeleken. U ontvangt binnen enkele weken een rapport inclusief een business case. Ook bieden wij direct mogelijkheden aan om vandaag al aardgas te besparen. In combinatie met uw vastgoedstrategie en budgettaire kaders komen we gezamenlijk tot een oplossing om uw blokverwarming te verduurzamen.

Stap 3   Engineering

Om de gekozen oplossing uit Stap 2 waar te maken, stellen we een principeschema op, werken we het detailontwerp uit en bekijken we de omgevingsfactoren, zoals de aansluiting van het netwerkbedrijf. Uitgangspunt is dat er gestuurd wordt op de laagste Total Cost of Ownership. Met het detailontwerp is het mogelijk om meerdere aanbieders te vragen, waarbij wij zelf ook graag willen aanbieden.

Stap 4   Realisatie

Op basis van het ontwerp in Stap 3 bieden wij een offerte aan voor de verduurzaming van uw ketelhuis. Wij werken zowel met vaste realisatiepartners als met eigen monteurs. Wij weten exact wat er bij een verduurzaming komt kijken en welke impact deze werkzaamheden op de bewoners hebben. We volgen een vast proces zodat u weet waar u, de bewoners of de gebruikers aan toe zijn en proberen de overlast tijdens de realisatiefase zo klein mogelijk te houden. Eventueel nemen wij ook de communicatie voor ons rekening.

Stap 5   Warmte as a Service

Na oplevering kunt u kiezen of u zekerheid wilt hebben dat uw investering wordt terugverdiend met de aardgasreductie. Deze langjarige garantie op de efficiënte werking bieden wij via een Warmte as a Service contract. Daarin valt ook het noodzakelijke en wettelijk verplichte onderhoud. Het is ten slotte ook mogelijk om de investeringskosten te dekken via externe financiering zodat u uw middelen voor andere trajecten kan inzetten.

Vandaag aan de slag

Met dit 5 stappenplan u zet een grote stap naar een CO2-neutraal gebouw. Wilt u vandaag al weten wat de beste oplossing is voor uw gebouw met een collectieve ketel? Begin dan met gelijk met Stap 1: het invullen van de online quick scan.

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?