Onze werkwijze

Uw ketelhuis of blokverwarming verduurzamen in 3 stappen.

Voor het slim, snel en effectief reduceren van aardgas en CO2 bij gebouwen met een collectieve installatie, zoals een blokverwarming, werken wij letterlijk van boardroom tot boilerroom. Daarvoor volgen wij een 3 stappenplan. Zo heeft u inzicht in het totale proces en zekerheid op verduurzaming. Na elke stap heeft u de keuze om door te gaan. Het optimale proces vanaf de eerste kennismaking tot aan het moment dat verduurzaming is gerealiseerd, is 6 maanden.

Stap 1   Quickscan & Advies

Om snel een eerste indruk te krijgen in de mogelijkheden om te verduurzamen, ontvangt u na het invullen van 7 online vragen binnen enkele werkdagen een kosteloze quickscan. Voor drie scenario’s wordt de investeringsraming, de aardgasreductie en de terugverdientijd globaal bepaald. De quickscan wordt online met u besproken.

Daarna volgt een verdiepingsslag via een betaald adviestraject. Na bezoek op locatie selecteren wij met u meerdere technische oplossingen. Deze oplossingen worden op financieel en energetisch vlak met elkaar vergeleken. U ontvangt een adviesrapport met een business case waarmee u tot een besluit kan komen om tot verduurzaming over te gaan.

Stap 2   Ontwerp & Realisatie

Om de gekozen oplossing uit Stap 1 te realiseren, werken wij het detailontwerp uit en bekijken we de omgevingsfactoren, zoals de aansluiting van het netwerkbedrijf. Op basis van het detailontwerp bieden wij u een open offerte aan voor de verduurzaming van uw collectieve installatie.

Wanneer wij de verduurzaming mogen realiseren, volgen wij een vast proces zodat u weet waar u aan toe bent. Als specialistisch bedrijf weten wij exact wat er bij zo’n verduurzaming komt kijken en welke impact deze werkzaamheden op de bewoners hebben. Door zo kort mogelijk op uw gebouw aanwezig te zijn, proberen we de overlast zo klein mogelijk te houden. Wij werken zowel met eigen monteurs als met vaste realisatiepartners.

Stap 3   Beheer, monitoring & exploitatie

Na oplevering geven wij u zekerheid en comfort door de installatie goed te beheren en te monitoren op effectiviteit. Indien u garanties wilt hebben op lagere energiekosten zodat u zekerheid heeft dat uw investering wordt terugverdiend, kunnen wij dit als een prestatiecontract aanbieden. Het is ten slotte ook mogelijk om de investeringskosten te dekken via externe financiering zodat u uw beschikbare financiële middelen voor uw gebouw elders in kan zetten.

Ga vandaag aan de slag

Met dit 3 stappenplan u zet een grote stap naar een aardgasvrij gebouw, wellicht al tot 100%. Wilt u vandaag al weten wat de beste oplossing is voor uw gebouw met een collectieve installatie? Begin dan met gelijk met Stap 1: het invullen van de online quick scan.

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?