Warmte as a Service

Geen aardgas meer verrekenen, maar duurzame warmte

UPDATE JULI 2023:

Vanaf de start van Energy Bridge in 2019 was ‘Warmte as a Service’ de kernpropositie en is ervaring opgebouwd hoe dit kon worden geïmplementeerd. Hoewel het gedachtengoed aanslaat en wij geloven in alle voordelen, is de praktijk weerbarstig. Een Warmte as a Service-contract doorbreekt bestaande structuren. De impact van zo’n contract bij een bestaand gebouwen is niet alleen technisch, maar ook organisatorisch, juridisch en financieel. De belegger, hypotheekverstrekker, eigenaar, asset manager, property manager, beheer en gebruiker, ieder krijgt te maken met het Warmte as a Service-contract. En in bestaande contractuele afspraken is het lastig om dit voor elkaar te krijgen.

Na vele gesprekken, proposities opgesteld te hebben en slechts een enkel contract afgesloten te hebben, heeft Energy Bridge eind 2022 besloten haar focus te verplaatsen. Wij helpen als onafhankelijk adviseur eigenaren en gebruikers om tot een gefundeerde keuze te komen om te verduurzamen. Daarna helpen we als installateur om de keuze zo snel mogelijk te realiseren. Ten slotte bieden we beheer en onderhoud aan inclusief prestatiemonitoring om de aardgas- en CO2-besparing te waarborgen.

Gezien de potentie van Warmte as a Service en de impact dat dit kan maken in zowel de energietransitie als de circulaire economie, verwachten we dat deze propositie op een later moment meer geaccepteerd zal worden. Op dat moment zullen we dit weer oppakken.

Wilt u weten hoe Energy Bridge u op dit moment kan helpen om te verduurzamen, lees dan verder op onze website!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Als gebouweigenaar, beheerder of VvE bent u verantwoordelijk voor de collectieve warmte en/of koude voorziening in uw gebouw. De collectieve installatie zorgt ervoor dat uw bewoners en gebruikers van verwarming en eventueel ook warm tapwater of koeling wordt voorzien. Met de klimaatdoelen én de steeds hoger wordende aardgasprijzen loont het om over te stappen naar een duurzaam systeem. Zeker wanneer de collectieve CV-ketel in woon- en zorgcomplexen of de koelmachine op een kantoor op korte termijn vervangen moet worden. Wij nemen de volledige verduurzaming voor u uit handen.

Gemak en zekerheid

Gezamenlijk bepalen wij de duurzaamheidsmaatregelen en verzorgen de uitvoering. Via een Warmte as a Service contract nemen wij uw zorg over van de werking van de duurzame installatie waarmee wij voor 15 jaar de aardgasbesparing garanderen. Wij kopen bij u energie in, produceren duurzame warmte en leveren deze voor een, vooraf afgesproken, prijs. Zo betaalt u voor uw gebruik van warmte en nemen wij uw verantwoordelijkheid over voor de energetische prestatie van de duurzame installatie.

Met Warmte as a Service bent u daarom langjarig verzekerd van duurzame warmte voor een afgesproken bedrag. De energiebesparing wordt gebruikt om de extra investering te kunnen dekken. Warmte as a Service in twee woorden samengevat: gemak en zekerheid.

Maatwerk per segment

Per marktsegment is de wetgeving, het besluitvormingsproces en de financieringsvorm verschillend. Wij hebben daarom onze Warmte as a Service-contracten per marktsegment op maat gemaakt:

  • Woningcorporaties kunnen met Warmte as a Service de collectieve warmterekening van hun gestapelde complexen fors reduceren zodat de huurders direct financieel voordeel kunnen krijgen.
  • Voor commercieel vastgoed levert Warmte as a Service de oplossing voor de split incentive en biedt gebruikers extra comfort op het binnenklimaat
  • Voor Vereniging van Eigenaars (VvE’s) biedt Warmte as a Service een specifieke aanpak dat aansluit op hun financieringsmogelijkheden en statuten
  • Voor zorginstellingen biedt Warmte as a Service zowel leveringszekerheid als kostenbesparing zodat er meer ruimte is voor hun zorgtaken.

Wilt u meer weten over Warmte as a Service? Bekijk onze Projecten en neem contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op