75% aardgasreductie bij woonzorgcomplex Aelbertsberg

Woonzorg Nederland heeft in 2022 het woonzorgcomplex met 108 huurwoningen in Bloemendaal verduurzaamd met bouwkundige en installatietechnische maatregelen. Voor de duurzame opwekking van de warmte is Energy Bridge vanaf het begin betrokken en heeft blokverwarming verduurzaamd. Met 75% aardgasreductie is de energierekening voor de bewoners vanaf dag 1 fors lager.

Situatie

Huize Aelbertsberg ligt in het centrum van Bloemendaal in een bosrijke omgeving. Het wooncentrum bestaat uit 108 huurwoningen waarbij externe zorg kan worden aangevraagd. De blokverwarming maakt zowel ruimteverwarming als warm tapwater. Het ketelhuis staat naast het wooncomplex.

Drie scenario’s

Als specialist in het verduurzamen van blokverwarmingen heeft Energy Bridge drie scenario’s opgesteld waarbij meerdere duurzame opwektechnieken met elkaar werden vergeleken. Op basis van de TCO-benadering én de hoogste CO2-reductie voor de beste prijs, is gekozen voor een hybride installatie. De CV-installatie zal worden verduurzaamd met hoog temperatuur warmtepompen. Dit leidt tot zo’n 70% aardgasreductie met zo’n 40% CO2-reductie. De ketels voor het verwarmen van het tapwater zijn een paar jaar geleden vervangen en blijven gehandhaafd.

Realisatie

Onder leiding van procesbegeleider Tsavo heeft Energy Bridge, samen met realisatiepartner Coen Hagedoorn, de verduurzaming van het ketelhuis uitgevoerd. In de exploitatiefase wordt daarna gestuurd op een zo hoog mogelijke inzet van de warmtepompen zodat er zo weinig mogelijk aardgas wordt gebruikt. Dit levert een win-win-win situatie: voor de huurders, voor Woonzorg Nederland en voor het milieu.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of wat Energy Bridge voor uw appartementencomplex kan betekenen? Neem dan graag contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op