Appartementencomplex in 3 stappen van aardgas af

Een appartementencomplex van een woningcorporatie uit 1972 heeft een oude blokverwarming. De ketels waren aan vervanging toe. Omdat er de komende 15 jaar geen perspectief is op een collectief warmtenet in de wijk, is er in plaats van een 1-op-1 vervanging gekozen voor een duurzame stap. Met Corporatiewarmte van Energy Bridge wordt deze blokverwarming snel en eenvoudig van het gas afgehaald.

Denny van Uhm, managing partner bij Energy Bridge, vertelt over de oplossing: ‘We kijken altijd eerst naar de duurzame energiebronnen die we kunnen gebruiken. In dit geval was het de zon. Er is gekozen voor een hybride-systeem met een warmtepomp, buffervat en kleine HR-ketel in combinatie met zonne-energie. Dit levert nu al 80% aardgasreductie op.’

De benodigde elektra is uiteraard 100% groen en wordt grotendeels van het dak gehaald. De bewoners merken niets van deze aanpassing, zodat er geen extra goedkeuring van hen nodig is. Het energielabel van het gebouw stijgt met minimaal 3 sprongen. Energy Bridge levert de woonlastengarantie waarbij de warmterekening gelijk blijft ten opzichte van de oude situatie.

De volgende stap is het vervangen van het gasfornuis om elektrisch te gaan koken tijdens de geplande vervanging van de keuken. De laatste stap is het implementeren van toekomstige, nieuwe technieken om de laatste 10% aardgasreductie door te voeren.

Energy Bridge neemt de warmteproductie over, investeert met eigen midden in de verduurzaming en staat garant voor de warmtelevering naar de huurders. De lagere aardgaskosten zorgt ervoor dat de investering wordt terugverdientijd binnen 15 jaar. Zo hoeft de woningcorporatie geen extra investering zelf meer te doen en haalt zij haar CO2-doelstellingen snel en eenvoudig.

Kijk hier voor meer informatie over Corporatiewarmte en hier voor meer informatie over onze 100% aardgasvrije warm tapwater oplossingen.

Wilt u graag meer weten over wat Energy Bridge ook voor uw appartementencomplex kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?