Energieplan oud Unileverterrein

Oud Unilever-terrein transformeert naar duurzaam woon-werk-cluster

De afgelopen 62 jaar heeft Unilever in haar Research & Development (R&D) centrum in Vlaardingen aan nieuwe producten gewerkt zoals magere mayonaise van Calvé, de Bertolli Melange en diverse producten van het merk Knorr. Ook het bekende Magnum ijsje werd bedacht in Vlaardingen. Na het aangekondigde vertrek van het R&D centrum naar Wageningen heeft het bedrijf Van Adrighem Group het terrein gekocht om deze een nieuwe bestemming te geven. Het Unileverterrein beslaat 7 hectare en heeft 67.500 m2 vloeroppervlakte.

Projectontwikkelaar Inspire Real Estate werkt aan een nieuwe bestemming dat hoofdzakelijk zal bestaan uit woningbouw, bedrijven en onderwijs. Energy Bridge werkt met Inspire Real Estate, beiden in opdracht van Van Adrighem, het energie masterplan uit als onderdeel voor het integrale masterplan. Dit zal leiden tot een aanvraag voor een bestemmingswijziging bij de Gemeente Vlaardingen.

De expertise en ervaring van Energy Bridge rondom het ontwerpen, financieren, realiseren en exploiteren van duurzame energiesystemen wordt meegenomen in deze planfase, waardoor er in een latere fase meer zekerheid is op de haalbaarheid én betaalbaarheid van het nieuwe energieconcept. Er wordt zoveel mogelijk vanuit lokale, duurzame energiebronnen gedacht, niet alleen op het terrein zelf maar ook buiten het terrein. Daarmee zijn er mogelijkheden om op wijkniveau de energievraag op te lossen. Dit is in lijn met de ambities vanuit de overheid en Gemeente Vlaardingen om wijkgericht de energietransitie vorm te geven.

Naar verwachting zal eind 2020 de eerste verbouwing in het gebied plaats vinden waarna in 2021 de eerste nieuwe bewoners zich kunnen huisvesten. Voor hier voor meer informatie.

Wilt u graag meer weten wat Energy Bridge ook voor uw (gebieds-)ontwikkeling kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?