Energieplan oud Unileverterrein

Oud Unilever-terrein transformeert naar duurzaam woon-werk-cluster

De afgelopen 62 jaar heeft Unilever in haar Research & Development (R&D) centrum in Vlaardingen aan nieuwe producten gewerkt zoals magere mayonaise van Calvé, de Bertolli Melange en diverse producten van het merk Knorr. Ook het bekende Magnum ijsje werd bedacht in Vlaardingen. Na het aangekondigde vertrek van het R&D centrum naar Wageningen heeft het bedrijf Van Adrighem Group het terrein gekocht om deze een nieuwe bestemming te geven. Het Unileverterrein beslaat 7 hectare en heeft 67.500 m2 vloeroppervlakte.

Projectontwikkelaar Inspire Real Estate herontwikkeld het gebied dat hoofdzakelijk zal bestaan uit woningbouw, bedrijven en onderwijs. Energy Bridge heeft met Inspire Real Estate, beiden in opdracht van Van Adrighem, het energieplan uitgewerkt als onderdeel voor het integrale masterplan. Dit heeft geleid een bestemmingswijziging bij de Gemeente Vlaardingen.

De expertise en ervaring van Energy Bridge rondom het ontwerpen, financieren, realiseren en exploiteren van duurzame energiesystemen is meegenomen in deze planfase, waardoor er in een latere fase meer zekerheid is op de haalbaarheid én betaalbaarheid van het nieuwe energieconcept. Er is zoveel mogelijk vanuit lokale, duurzame energiebronnen gedacht, niet alleen op het terrein zelf maar ook buiten het terrein. Daarmee zijn er mogelijkheden om op wijkniveau de totale energievraag aardgasvrij te maken. Dit is in lijn met de ambities vanuit de overheid en Gemeente Vlaardingen om wijkgericht de energietransitie vorm te geven.

De eerste verbouwingen hebben reeds in het gebied plaatsgevonden. In 2023 wordt verwacht dat de eerste bewoners zich kunnen huisvesten. Voor hier voor meer informatie.

Wilt u graag meer weten wat Energy Bridge ook voor uw (gebieds-)ontwikkeling kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op