Energy Challenge ‘Kasteel Doornenburg aardgasvrij’

De Stichting Kasteel Doornenburg heeft Energy Bridge gevraagd om haar te adviseren over het aardgasvrij maken van het kasteel. Het extra voordeel van aardgasvrij is dat daarmee ook de exploitatiekosten worden gereduceerd.

Robuust kasteel

Het robuuste Kasteel Doornenburg kijkt uit op de splitsing van de Waal en de Rijn, tussen Arnhem en Nijmegen. De eerste vermelding van het kasteel stamt uit 1295. Het kasteel heeft een hoofd- en voorburcht en staat op de lijst van rijksmonumenten. Het is een van de grootste en best bewaard gebleven kastelen van Nederland (bron: Kasteel Doornenburg).

Energy Challenge

Voorafgaand aan de uitwerking van het advies heeft dit keer het hele team van Energy Bridge, dus niet alleen de adviseurs, samen met vrijwilligers van het kasteel meegedaan aan een eigen Energy Challenge. De groep werd in drie teams opgesplitst en elk team ontwikkelde heel creatieve ideeën, die nadien aan elkaar werden gepresenteerd. Denk daarbij aan het plaatsen van individuele warmtepompen, het gebruik van bodemenergie of zelfs aquathermie uit het riviertje de Linge. Deze plannen worden nu verder uitgewerkt en aangeboden aan het bestuur van de Stichting.

Volg ons

Bent u benieuwd wat het uiteindelijke resultaat zal zijn? Schrijft u zich in voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor u kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?