Historisch Fort Isabella gaat naar 100% aardgasvrij

Het historische Fort Isabella in Vught wordt getransformeerd naar een inspirerende, duurzame plek met meer dan 450 bewoners en ondernemers. Energy Bridge helpt Fort Isabella met het transformeren van de traditionele, fossiele opwekinstallatie naar een 100% aardgasvrije, duurzame warmtevoorziening.

Tussen 1614 en 1618 werd Fort Isabella gebouwd door de Bosschenaren als vestingwerk ten behoeve van de verdediging van de stad. Het fort was in die tijd onderdeel van de verschillende, aaneengesloten waterlinies. Begin 1900 werd het omgebouwd tot de Isabellakazerne, waar tot 1993 vele onderdelen van het leger gebruik van hebben gemaakt. Daarna heeft Fort Isabella functie tot 2007 de gehad als asielzoekerscentrum waarna verschillende bedrijven gebruik hebben gemaakt van de mooie gebouwen. Ook studenten hebben er nog gewoond. Sinds 2015 is het fort in bezit van de Fort Isabella Groep, een particulier initiatief van twee Vughtenaren die de locatie met haar geschiedenis willen inzetten voor wonen, werken, educatie en recreatie. Intussen is het al een levendige locatie met horeca, bedrijvigheid en veel ondernemerschap en vordert de herontwikkeling volgens plan. Voor meer informatie: www.fortisabella.nl

Met de omzetting van 100% aardgas naar 100% aardgasvrij heeft Fort Isabella samen met Energy Bridge een warmtevisie en planning opgezet. Deze loopt mee met de herontwikkeling van het Fort en is aanpasbaar wanneer nieuwe technieken een verbetering van het systeem bieden. Energy Bridge zet daarbij haar langjarige expertise in op het gebied van het ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren van duurzame warmtevoorzieningen.

Zo zijn er verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Vanwege de koelvraag zal er gewerkt worden met een bodemenergiesysteem die ook als energieopslag werkt. In de zomer wordt warmte opgeslagen in de bodem die in de winter wordt gebruikt om de gebouwen te verwarmen. Terwijl de koude in de winter weer wordt opgeslagen in de bodem om in de zomer de gebouwen weer te koelen. De eerste fase zal in 2020 worden gerealiseerd door een installatiepartner waarbij de eerste gebouwen 100% aardgasvrij worden. In 2021 en 2022 worden de tweede respectievelijk derde fase van de herontwikkeling gerealiseerd.

Wilt u graag meer weten wat Energy Bridge ook voor uw (gebieds-)ontwikkeling kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op