Kantoor kostenneutraal naar Paris Proof

Verduurzaming kantoor kostenneutraal

Rudius Vastgoed en Energy Bridge hebben met een Green Deal contract de verduurzaming van een kantoor doorgevoerd. Het contract dekt de investering voor de vastgoedeigenaar, biedt de huurders extra comfort tijdens de steeds warmer wordende zomers en brengt het kantoor naar Paris Proof.

Verduurzaming op natuurlijk moment

Voor het kantoor IJsselhof aan Meander 601 in Arnhem heeft eigenaar Rudius Vastgoed samen met Energy Bridge een verduurzaming doorgevoerd. De huidige techniek van de bestaande luchtbehandelingskasten op het dak was verouderd en niet geschikt voor de steeds warmer wordende zomers. Er zijn 2 warmtepompen geplaatst in plaats van de vervanging van traditionele koelcompressoren. Als extra voordeel is dat deze warmtepompen niet alleen kunnen koelen in de zomer, maar ook kunnen verwarmen in de winter.

Paris Proof

Met de warmtepompen wordt 90% aardgas bespaard. Samen met de zonnepanelen gaat het verbruik daarmee van 113 kWh/m2 naar 74 kWh/m2. En met goede monitoring en slimme regeltechniek kan dit verder zakken naar 64 kWh/m2. Daarmee is de Paris Proof-norm van de Dutch Green Building Council van 70 kWh/m2 al snel gehaald.

Langjarig prestatiecontract

Energy Bridge heeft het ontwerp gemaakt en verduurzaming doorgevoerd. Energy Bridge zorgt via een langjarig prestatiecontract dat het gebouw een aangenaam binnenklimaat heeft en dat de kostenbesparing gegarandeerd is om de investering voor de eigenaar terug te verdienen. Daarmee zijn ook de huurders van het gebouw extra verzekerd voor een aangenaam werkklimaat.

Green Deal

Er is een afspraak gemaakt waar de besparingen voor worden gebruikt. Deze worden vooral gedekt om de extra investering van de vastgoedeigenaar te dekken. De huurders ontvangen een beter binnen klimaat en krijgen op termijn ook een lagere energierekening omdat de gasprijzen verder gaan stijgen terwijl de elektriciteitstarieven zullen dalen. Dit is samengevat in een zogenaamde Green Deal tussen eigenaar en huurder.

Tevreden vastgoedeigenaar

Ruben Twijnstra, mede-eigenaar van Rudius Vastgoed is tevreden. ‘Toen de koeling van ons kantoorgebouw kapot ging zijn we op zoek gegaan naar vervanging of een duurzaam alternatief. In deze zoektocht kregen we van verschillende partijen uiteenlopende en soms tegenstrijdige oplossingen aangereikt. Energy Bridge heeft ons geholpen en ons meegenomen in het proces, de keuze en de besluitvorming. Na de oplevering is het gasverbruik is bijna 90% lager dan voorheen, aanzienlijk meer dan was voorspeld. We zijn zeer tevreden over Energy Bridge.’

Meer informatie? Neem contact op met Energy Bridge

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op