Kantoor kostenneutraal verduurzaamd met Warmte as a Service

Verduurzaming kantoor kostenneutraal via Warmte as a Service

Rudius Vastgoed en Energy Bridge hebben met een Warmte as a Service contract de verduurzaming van een kantoor doorgevoerd. Het contract dekt de investering voor de vastgoedeigenaar, biedt de huurders extra comfort tijdens de steeds warmer wordende zomers en brengt het kantoor naar Paris Proof.

Verduurzaming op natuurlijk moment

Voor het kantoor IJsselhof aan Meander 601 in Arnhem heeft eigenaar Rudius Vastgoed samen met Energy Bridge een verduurzaming doorgevoerd. De huidige techniek van de bestaande luchtbehandelingskasten op het dak was verouderd en niet geschikt voor de steeds warmer wordende zomers. Er zijn 2 warmtepompen geplaatst in plaats van de vervanging van traditionele koelcompressoren. Als extra voordeel is dat deze warmtepompen niet alleen kunnen koelen in de zomer, maar ook kunnen verwarmen in de winter.

Paris Proof

Met de warmtepompen wordt gemiddeld 80% aardgas bespaard. Samen met de zonnepanelen gaat het verbruik daarmee van 113 kWh/m2 naar 74 kWh/m2. En met goede monitoring en slimme regeltechniek kan dit naar 54 kWh/m2. Daarmee is de Paris Proof-norm van de Dutch Green Building Council van 50k kWh/m2 in zicht.

Langjarig aangenaam binnenklimaat

Energy Bridge heeft het ontwerp gemaakt en verduurzaming doorgevoerd. Energy Bridge voorziet het gebouw langjarig van verwarming en koeling en levert deze op basis van vaste tarieven. Zij gebruikt zo efficiënt mogelijk de elektra en aardgas om deze warmte en koude zo duurzaam mogelijk te produceren. Via dit zogenaamde Warmte as a Service contract dekt Energy Bridge als exploitant deze duurzame investering. Daarnaast zijn de huurders van het gebouw via deze contractvorm extra verzekerd voor een aangenaam binnenklimaat.

Warmte as a Service

Deze Warmte as a Service is een bijzondere contractvorm voor bestaande gebouwen. Energy Bridge investeert in de verduurzaming en kan door het verbeterde rendement een concurrerende prijs afspreken voor de levering van warmte en koude. Hierdoor blijven de lasten voor de gebruikers op een gelijk niveau terwijl het binnenklimaat verbetert.

Tevreden vastgoedeigenaar

Ruben Twijnstra, mede-eigenaar van Rudius Vastgoed is tevreden. ‘Toen de koeling van ons kantoorgebouw kapot ging zijn we op zoek gegaan naar vervanging of een duurzaam alternatief. In deze zoektocht kregen we van verschillende partijen uiteenlopende en soms tegenstrijdige oplossingen aangereikt. Energy Bridge heeft ons geholpen en ons meegenomen in het proces, de keuze en de besluitvorming. Na de oplevering is het gasverbruik is bijna 80% lager dan voorheen, zoals was voorspeld. We zijn zeer tevreden over Energy Bridge en deze nieuwe contractvorm. We gaan zeker in toekomst hier vaker gebruik van maken om te verduurzamen.’

Landelijk voorbeeld

Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft dit project als landelijk voorbeeld genomen waar de verduurzaming een win-win-win situatie heeft opgeleverd. Lees hier het artikel.

Meer informatie over warmte-as-a-service? Neem contact op met Energy Bridge

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?