Multi-tenant kantoor ‘De Bron’ in Tiel naar 100% aardgasvrij

Voor het bestaande multi-tenant kantoor ‘De Bron’ in Tiel hebben gebouweigenaar Van Den Bosch Vastgoed en verduurzamer Energy Bridge een integraal plan uitgewerkt om in één keer 100% aardgasvrij te worden. Dit gaat begin 2023 gerealiseerd worden. 

‘De Bron’, een bruisende mix van bedrijven 

Het full service kantoor in Tiel is een bruisende mix van bedrijven. Het kantoor biedt gelegenheid om te ontmoeten, inspireren, vergaderen, werken en ontspannen. Zo’n 20 huurders maken gebruik van de tijdelijke en permanente werkplekken. Het bedrijfsverzamelgebouw is in 1985 gebouwd, met een forse uitbreiding in 2002. 

De CV–ketels en koelmachine stammen uit 2002 en zijn aan vervanging toe. Ook de luchtbehandelingskasten hebben revisie nodig. De binneninstallatie en het afgiftesysteem functioneren naar behoren. Het grote voordeel is dat er, in tijden waarin elektrische capaciteit niet meer vanzelfsprekend is, voldoende elektrisch vermogen aanwezig is. 

Verschillende scenario’s vergeleken 

Van Den Bosch Vastgoed en Energy Bridge hebben diverse scenario’s voor de opwekking van koeling en verwarming bekeken en vergeleken. Hierbij is zowel naar een traditionele oplossing, als naar een aardgasvrije oplossing gekeken. 

Vanuit de verwachting dat aardgas schaars en duur blijft en dat er op CO2-reductie wordt gestuurd vanuit Europese wetgeving, kiest de eigenaar bewust voor een verduurzamingsslag.

100% aardgasvrij

Door de integrale benadering en aansturing van alle installatie-componenten, in combinatie met het beschikbare elektrisch vermogen, is het mogelijk om in één keer 100% aardgasvrij te worden. Om de overlast voor de huurders te beperken en effectiever te werken, is in de werkplaats van Energy Bridge een geprefabriceerde ‘warmteskid’ gerealiseerd. Daarmee is in een geconditioneerde omgeving alles voorbereid. De warmteskid is intussen op het dak geplaatst en wordt de komende weken aangesloten zodat er op tijd koeling kan worden geleverd voor een aangenaam binnenklimaat in de zomer.

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor u kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op