Residentie Belvedère in Breda zet stap naar aardgasvrij

Het mooie appartementencomplex Residentie Belvedère in Breda omvat 100 woningen. De ondernemende VvE is met haar bewoners al enkele jaren actief bezig om de energiekosten te reduceren. Energy Bridge heeft een haalbaarheidsstudie gedaan om de blokverwarming op het dak te verduurzamen. Nadat er gekozen is voor het meest haalbare scenario, hebben de VvE en Energy Bridge een intentieovereenkomst gesloten voor de verdere ontwerp- en realisatiefase. 

Huidige situatie

Residentie Belvedère in Breda is in 1976 gebouwd en heeft in totaal 100 wooneenheden voor zelfstandig wonende senioren. De appartementen zijn gegroepeerd in acht eenheden, waarin de trappenhuizen met bijbehorende liften zijn aangebracht. Elke eenheid heeft een eigen entree. Het gebouw heeft platte daken waarop grotendeels PV-panelen zijn geplaatst. Bij het overgrote deel van de appartementen is in de afgelopen jaren dubbelglas geïnstalleerd. De collectieve gasinstallatie bestaat uit een los systeem voor de ruimteverwarming en een los systeem voor het warm tapwater.

Verduurzamingsscenario’s 

Energy Bridge heeft scenario’s opgesteld voor de toepassing van warmtepompen in combinatie met de bestaande gasketels, die een besparing van 50 tot 85% in gasverbruik opleveren. Bij alle scenario’s is gekeken naar het integrale systeem van warmtelevering, zoals de distributieleidingen en de afgiftesystemen in de woningen. De VvE heeft gekozen voor het uitwerken van het scenario dat een besparing van 65% oplevert en een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar heeft, afhankelijk van de energietarieven.

Intentieovereenkomst

De VvE heeft besloten om met Energy Bridge een volgende stap te zetten met een ontwerptraject. Daarin wordt onder andere gekeken naar het benodigde elektrisch vermogen. De focus is om zonder extra elektrisch vermogen zoveel mogelijk te besparen. De VvE en Energy Bridge hebben hiervoor samen een intentieovereenkomst afgesloten waarin Energy Bridge zowel het ontwerp als de realisatie op zich neemt. Het doel van de VvE en Energy Bridge is om voor het eind van 2023 de verduurzaming gereed te hebben.

Ook interessant voor u?

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor u kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op