Technologiebedrijf Inspiro reduceert 90% aardgasverbruik

Technologiebedrijf Inspiro uit Arnhem verduurzaamt haar kantoor. Het vervangingsmoment van de koelmachine wordt aangegrepen om fors aardgas te besparen. Door een warmtepomp te gebruiken voor zowel koeling als verwarming wordt zo’n 90% aardgas gereduceerd. Energy Bridge heeft Inspiro geholpen bij dit plan en zal de realisatie de komende maanden gaan uitvoeren.

Inspiro innoveert 

Als innovatief bedrijf ontwikkelt Inspiro embedded & IoT oplossingen. Deze producten zorgen voor gemak, comfort, efficiency of kostenverlaging bij de gebruikers. Al vanaf de start in 2002 is duurzaamheid in alle facetten onderdeel van de bedrijfsvoering van Inspiro. Daar hoort ook een duurzame locatie bij. Het kantoor in Arnhem heeft 2.100 m2 en is gebouwd rond het jaar 2000.

Vervangingsmoment = verduurzamingsmoment

De koelmachine op het dak is aan vervanging toe. Daarnaast is de regeltechniek verouderd waarmee eerdere vervangingen van binneninstallaties niet goed meer worden ondersteund. Inspiro heeft Energy Bridge gevraagd om mee te denken en met een integraal plan te komen. Als technisch bedrijf heeft Inspiro zelf eigen kennis van de installaties ingebracht. 

Integraal plan

Op het dak van het kantoor vervangt een warmtepomp met een buffervat de traditionele koelmachine. Daarmee wordt zowel koeling in de zomer als verwarming in de winter geleverd. Om nog meer energie te besparen wordt in de luchtbehandelingskast een change-over element geplaatst om de buitenlucht nog extra te kunnen voorkoelen of voorverwarmen met de afgezogen binnenlucht. Nieuwe regeltechniek zorgt voor een goede afstemming van alle verschillende onderdelen. Het resultaat is een verwachte aardasreductie van ongeveer 90%.

In exploitatie naar 100% aardgasvrij

Op dit moment is Energy Bridge met haar partners volop bezig met het realiseren van de verduurzaming zodat de warmtepomp koeling levert voor de zomerperiode. Daarna zullen Inspiro en Energy Bridge samen kijken of met goede monitoring en aansturing zelfs 100% aardgasreductie gehaald kan worden.

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor u kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

Foto’s © Van den Bosch Vastgoed

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op