Vastgoedportefeuille gemeente stapsgewijs aardgasvrij

Een gemeente in het noorden van het land heeft zeer divers vastgoed, van een gemeentehuis en een bibliotheek, tot een sporthal en opslagloodsen. Het budget van de gemeente om te verduurzamen is beperkt. Er is een analyse gemaakt op portefeuilleniveau welk gebouw het meeste aardgas verbruikt en waar het snelste energiereductie te halen valt met de beperkte middelen die de gemeente heeft. Van de 14 locaties zijn er 3 geselecteerd, waarvoor per gebouw een ontwerp wordt gemaakt om de bestaande installatie te verduurzamen. Met de technische expertise is gekozen voor hybride systemen met warmtepompen in combinatie met zonne-energie en buffering.

Energy Bridge begeleidt het proces op strategisch niveau en maakt het technisch ontwerp. Daarnaast kan zij ook de warmteproductie overnemen en deze, onder haar regie of zelfs als gedelegeerd opdrachtgever, verduurzamen. De kern is dat de verwachte prestaties uit het ontwerpproces in de praktijk moeten worden geborgd; hierdoor wordt maatschappelijk geld zo effectief mogelijk ingezet om zoveel mogelijk CO2-reductie te halen.

Wilt u graag meer weten over wat Energy Bridge ook voor uw gebied of gebouwen kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?