Vervanging warmtepompen voor beter energetisch rendement

Een wooncomplex in het Noord-Hollandse plaatsje Kortenhoef, eigendom van woningcorporatie Gooi en Omstreken, wordt van duurzame warmte voorzien door een WKO-installatie met bodemlussen van warmteleverancier Eteck. Energy Bridge heeft aanpassingen gedaan om een hoger rendement te halen uit deze WKO.

Sociale huurwoningen

Het wooncomplex aan de Ireneweg in Kortenhoef omvat 20 sociale huurwoningen. Het gebouw is gerealiseerd in 2001 en destijds opgeleverd met een WKO-installatie. Eteck heeft de exploitatie overgenomen van een eerdere warmteleverancier en levert sinds 2017 duurzame warmte aan de huurders.

Technische verbeteringen

De twee warmtepompen waren aan vervanging toe. In samenspraak met Eteck heeft Energy Bridge een aantal elementen in de installatie aangepast voor een hoger opwekrendement. De belangrijkste elementen zijn twee nieuwe warmtepompen, nieuwe regeltechniek op basis van Priva Blue ID, extra temperatuuropnemers en intelligente communicatie tussen de regeltechnische installatie van Priva en de warmtepompen. Met deze duurzame vervanging werkt de installatie weer optimaal en kan weer lange tijd vooruit.

Wilt u meer weten en ook verder geholpen worden om de energetische prestaties van uw (duurzame) installatie te verbeteren? Neem dan vooral contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op