VvE in Almere in stappen naar aardgasvrij

Het appartementencomplex Spitsbergen met 25 woningen in Almere is in 2000 gerealiseerd met een blokverwarming en een WKK. Vier jaar geleden is deze in eigendom gekomen bij duurzaam warmtebedrijf Eteck. Om de warmtevoorziening te verduurzamen hebben Eteck en Energy Bridge samen een plan gemaakt dat zo’n 70% aardgasreductie zal opleveren. Als eerste stap is de WKK verwijderd en zijn de ketels vervangen. De installatie is geschikt gemaakt om later warmtepompen toe te voegen met aquathermie als duurzame bron.

De meeste bewoners vroegen zich af waarom er in deze tijd toch nog nieuwe CV-ketels werden geïnstalleerd. De voorzitter van de VvE, de heer Schrekker, was erg betrokken bij de vervanging. ‘Tijdens de vervanging zijn veel bewoners even gaan kijken naar de werkzaamheden. De werkzaamheden liepen helaas wat uit maar door een goede communicatie met elkaar zijn er geen klachten geweest.

Tijdens de montage hebben veel bewoners gevraagd hoe het nu precies zit met de warmtetransitie. ‘We willen graag van het aardgas af en zijn erg benieuwd welke stappen hiervoor nodig zijn’. De monteurs van Energy Bridge hebben uitgelegd dat het nu nog te duur is om het hele complex in één keer 100% aardgasvrij te maken en hebben in het ketelhuis de werking van de CV-ketels, de nieuwe locatie van de warmtepomp en het principe van aquathermie uitgelegd.

Het traject laat zien dat de warmtetransitie bij veel bewoners leeft en dat er behoefte is om stappen te zetten. Concrete plannen, een planning en goede uitleg zijn daarbij essentieel. Eteck en Energy Bridge zetten samen hun schouders eronder om vandaag al deze warmtetransitie waar te maken.

Wilt u graag meer weten wat Energy Bridge ook voor uw blokverwarming of ketelhuis kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op