Woonwinkel 100% aardgasvrij

Voor Zitmaxx Wonen in Ter Aar heeft Energy Bridge de verouderde gasinstallatie vervangen door een duurzame installatie met een nieuwe binneninstallatie. Daardoor is het pand 100% aardgasvrij geworden mét een beter binnenklimaat.

Investeren in de toekomst

Het bekende Zitmaxx Wonen investeert in haar toekomst. De klimaatinstallaties in het pand van 15.000 m2 waren aan vervanging toe. De verwarming en koeling van het gebouw wordt duurzaam opgewekt met 4 lucht-water-warmtepompen die op het dak zijn geplaatst. Het dak is daarnaast extra geïsoleerd en er zijn 1.600 zonnepanelen geplaatst. Hiermee draaien de warmtepompen op eigen opgewekte elektriciteit. Daarnaast is het verouderde afgiftesysteem vervangen door ventilatorconvectoren met airsocks. Hierdoor is er vrijwel geen tocht meer waardoor het winkelcomfort voor de bezoekers aanzienlijk verhoogd is.

Een goed draaiende duurzame installatie

Energy Bridge heeft de integrale analyse gemaakt tussen een traditionele vervanging en een duurzame installatie. Op basis van meetdata voor de daadwerkelijke warmtebehoefte in combinatie met de nieuwe isolatie is een definitief ontwerp opgesteld. Op basis hiervan heeft Energy Bridge het totale project aangenomen en gerealiseerd om de prestaties tijdens de exploitatiefase te kunnen garanderen. Daarmee heeft Energy Bridge een belangrijke stap in de doorontwikkeling van haar bedrijf gezet. Door de gehele keten met haar vaste partners aan te bieden, kan Energy Bridge zo de prestaties van het totale systeem tijdens de exploitatiefase garanderen. En kan zij circulaire oplossingen doorvoeren in haar projecten om materiaal, afval en kosten te reduceren.

Met een goed draaiende duurzame installatie weet de opdrachtgever dat zijn investering wordt terugverdiend. En wordt zowel aardgas, en dus CO2, gereduceerd!

Ervaringen na 3 jaar

Energy Bridge beheert, onderhoudt en monitort de installatie intussen meer dan 3 jaar. De verwachtingen zijn ruim overtroffen: het binnenklimaat is zeer aangenaam, ook tijdens de warme zomerdagen. En de eigenaar heeft de gasleiding laten verwijderen door de netbeheerder!

Ook interessant voor uw gebouw? Neem dan graag contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op