Zorglocaties Laurens in 3 stappen aardgasvrij

Zorglocaties Laurens in 3 stappen aardgasvrij
Zorginstelling Stichting Laurens uit Rotterdam heeft veel locaties waar gezondheidszorg en wonen bij elkaar komen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen thuiszorg (extramurale zorg), kortdurende zorg met verblijf (revalidatie en palliatieve zorg) en wonen met zorg (langdurige intramurale zorg en dagbesteding). Het zorgvastgoed van Stichting Laurens is een van de grote kostenposten, waardoor goed en duurzaam beheer essentieel is. Voor het strategisch vastgoed beleid is PVM Advies & Management gevraagd inzicht te geven in de staat van het onderhoud en het opstellen van een Meerjaren Onderhouds Prognose (MJOP). Energy Bridge heeft voor twee van de locaties met een collectief ketelhuis bijgedragen een haalbaarheidsstudie uit te voeren hoe deze aardgasvrij te maken zijn.

In drie stappen zijn deze gebouwen aardgasvrij te maken. In grote lijnen zijn deze stappen als volgt gedefinieerd:
1. Tijdens de eerste stap wordt een betere regeling geïnstalleerd waardoor via beheer en inregelen al snel en eenvoudig meer dan 10% aardgasreductie wordt gehaald. Tijdens deze fase wordt via monitoren meer inzicht verkregen in het warmteverbruik van het gebouw.

2. In de tweede stap worden duurzame technieken toegepast om de verwarmingsinstallaties tot 80% aardgasvrij te maken en het tapwater 100% aardgasvrij. Als duurzame bron wordt onder andere zonnewarmte gebruikt.

3. Met de derde stap wordt de warmtevraag gereduceerd door plaatselijk te isoleren en worden innovatieve technieken toegepast om de laatste 10% tot 20% aardgas te vervangen.

Door deze stappen te integreren in het Duurzaam-MJOP, is het strategisch vastgoedbeleid voor deze locaties direct klaar voor de komende klimaatmaatregelen die de overheid via het Klimaatakkoord en de Klimaatwet binnenkort oplegt.

Wilt u graag meer weten wat Energy Bridge voor uw zorgvastgoed kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op