Verduurzaming kantoor kostenneutraal via warmte-as-a-service

Rudius Vastgoed en Energy Bridge hebben samen een warmte-as-a-service contract afgesloten om de investering in de verduurzaming te dekken en de huurders extra comfort te bieden tijdens de steeds warmer wordende zomers.

Verduurzaming op natuurlijk moment

Voor het kantoor IJsselhof aan Meander 601 in Arnhem heeft eigenaar Rudius Vastgoed een verduurzaming doorgevoerd. De huidige techniek van de bestaande luchtbehandelingskasten op het dak was verouderd en niet geschikt voor de steeds warmer wordende zomers. Rudius Vastgoed heeft gekozen om 2 warmtepompen te laten plaatsen in plaats van de vervanging van traditionele koelcompressoren. Als extra voordeel is dat deze warmtepompen niet alleen kunnen koelen in de zomer, maar ook kunnen verwarmen in de winter. Met de warmtepompen wordt daarmee zo’n 80% aardgas bespaard.

Langjarig aangenaam binnenklimaat

Energy Bridge heeft het ontwerp gemaakt en zal de verduurzaming doorvoeren. Energy Bridge zal het gebouw langjarig voorzien van verwarming en koeling en levert deze op basis van vaste tarieven. Zij gebruikt zo efficiënt mogelijk de elektra en aardgas om deze warmte en koude zo duurzaam mogelijk te produceren. Via dit zogenaamde warmte-as-a-service contract kan Energy Bridge als exploitant de investering in de verduurzaming dekken. Daarnaast zijn de huurders van het gebouw via deze contractvorm extra verzekerd voor een aangenaam binnenklimaat.

Warmte-as-a-service

Deze warmte-as-a-service is een bijzondere contractvorm voor bestaande gebouwen. Energy Bridge investeert in de verduurzaming en kan door het verbeterde rendement een concurrerende prijs afspreken voor de levering van warmte en koude. Hierdoor blijven de lasten voor de gebruikers op een gelijk niveau terwijl het binnenklimaat verbetert.

Meer informatie over warmte-as-a-service? Neem contact op met Energy Bridge