Energy Bridge verduurzaamt haar eerste ketelhuis en hergebruikt bestaande onderdelen

Voor Zitmaxx Wonen in Ter Aar gaat Energy Bridge de verouderde gasinstallatie vervangen door een duurzame installatie met een nieuwe binneninstallatie. Daardoor wordt het pand geheel aardgasvrij en krijgt daarnaast een beter binnenklimaat.

Het bekende Zitmaxx Wonen investeert in haar toekomst. De klimaatinstallaties in het pand van 15.000 m2 waren aan vervanging toe. De verwarming en koeling van het gebouw wordt straks duurzaam opgewekt met warmtepompen. Het dak wordt extra geïsoleerd en er worden 1.600 zonnepanelen geplaatst waarmee de warmtepompen straks op eigen opgewekte elektriciteit gaan draaien. Daarnaast wordt het verouderde afgiftesysteem vervangen door ventilatorconvectoren met airsocks. Hierdoor is er vrijwel geen tocht meer waardoor het winkelcomfort voor de bezoekers aanzienlijk verhoogd wordt.

De goede onderdelen uit het bestaande afgiftesysteem worden op een andere locatie in het pand hergebruikt. Daarmee krijgen ze een tweede levensduur. Naast het extra comfort voor die locatie is het kostenverlagend, effici├źnt in materiaalverbruik en is er minder afval.

Energy Bridge heeft de integrale analyse gemaakt tussen een traditionele vervanging en een duurzame installatie. Op basis van meetdata voor de daadwerkelijke warmtebehoefte in combinatie met de nieuwe isolatie is een definitief ontwerp opgesteld. Op basis hiervan heeft Energy Bridge het totale project aangenomen om de prestaties te kunnen garanderen. Daarmee zet Energy Bridge een belangrijke stap in de doorontwikkeling van haar bedrijf. Door de gehele keten met haar partners aan te bieden, kan Energy Bridge de prestaties van het totale systeem tijdens de exploitatiefase garanderen. En kan zij circulaire oplossingen doorvoeren in haar projecten om materiaal, afval en kosten te reduceren.

Met een goed draaiende duurzame installatie weet de opdrachtgever dat zijn investering wordt terugverdiend. En wordt zowel aardgas, en dus CO2, gereduceerd!

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.