Bruisend ZuidPoort zet stap naar energieneutraal

Het bruisende bedrijfsverzamelgebouw ZuidPoort in Arnhem-Zuid biedt full service kantoorruimte. Na een schitterende upgrade van het interieur wil eigenaar Van Den Bosch Vastgoed nu een verduurzamingsslag doorvoeren. Energy Bridge zal het integrale klimaatsysteem aanpassen, waarbij onder andere warmtepompen worden toegepast.

Werken, ontmoeten en inspireren

ZuidPoort is een markant, authentiek en comfortabel gebouw en biedt kant-en-klare kantoorruimtes en kantoren op maat. Een verfrissende mix van bedrijven maakt op ZuidPoort gebruik van onder andere ruim voldoende parkeergelegenheid, een brasserie met heerlijke koffie en broodjes, snel internet en vergaderfaciliteiten. De vriendelijke ontvangstvoorziening geeft gelijk aan dat het prettig toeven is op ZuidPoort, waar werken, ontmoeten en inspireren bij elkaar komen. Zie verder: www.zuidpoortarnhem.nl

Verduurzaming tijdens natuurlijk momenten

Vastgoedeigenaar Van Den Bosch Vastgoed heeft het pand sinds 2010 in eigendom en is continu actief om het gebouw aan te passen aan de wensen van haar gebruikers. Daarbij hoort ook de verduurzaming van het pand. De eigenaar voert deze bij voorkeur door tijdens natuurlijke vervangingsmomenten. De vervanging van de huidige klimaatinstallatie is zo'n moment.

Duurzame installaties

De huidige klimaatinstallatie is aan vervanging toe. Energy Bridge heeft een analyse opgesteld en een voorstel gemaakt. De koelmachine zal vervangen worden door een warmtepomp die zowel voor koeling in de zomer als voor verwarming in de winter zorgt. Daarnaast worden onder andere oude transportpompen vervangen, zal de luchtbehandelingskast worden gereviseerd en worden de aansturingen van de losse inductie units in de kantoorruimtes vervangen.

Van Den Bosch Vastgoed zal daarnaast ook zonnepanelen plaatsen op de platte daken van het gebouw. Daarmee wordt een groot gedeelte van de benodigde elektra duurzaam opgewekt.

Duurzaam resultaat

Deze verduurzamingsslag zal leiden tot een aardgasreductie van ca. 65% en een CO2-reductie van ca. 40%. Daarnaast zal het werkcomfort voor de huurders verder verhoogd worden door aanpassingen aan de binneninstallaties. Al met al is ZuidPoort hiermee weer klaar voor de toekomst!

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.