Vereniging van Eigenaars

Hoe verduurzaamt een VvE haar blokverwarming? VvE Belang en Energy Bridge geven in deze video daarover inzicht aan de hand van het project VvE Pisuissestraat in Den Haag.
Meer informatie over dit project vindt u op onze projectenpagina.

Uw appartementencomplex verduurzaamd

Met de hoge aardgasprijzen en de impact op het milieu wilt u met uw VvE verduurzamen. Want zo verlaagt u uw maandelijkse kosten en blijven de woningen toekomstbestendig. Hoe dan? Over kleine maatregelen is iedereen het snel eens. Maar de grootste CO2-producent is uw aardgasgestookte CV-ketel. Wij zijn dé expert in het verduurzamen van collectieve ketels (ook wel blokverwarming genoemd) en de oplossing om snel en eenvoudig aardgasvrij te worden en CO2 uitstoot te verminderen.

Integraal plan

Als VvE wilt u een integraal plan voor uw appartementencomplex. Samen met onze partners brengen wij structuur, overzicht en duidelijkheid. In logische en natuurlijke stappen gaat uw gebouw naar 100% aardgasvrij.

Bewezen stappenplan

Wanneer u uw blokverwarming wilt verduurzamen, volgens wij ons stappenplan. Dit proces is ontstaan dankzij de vele VvE’s die Energy Bridge heeft bijgestaan. Hiermee ondersteunen wij uw besluitvormingsproces. Het is mogelijk het totale proces inclusief realisatie binnen 6 maanden uit te voeren.

Samenwerking met uw installateur

Voor de lokale betrokkenheid werken wij graag samen met uw bestaande installateur. Daarbij neemt Energy Bridge de regie en betrekt uw installateur bij de ontwikkeling en realisatie. Uw installateur blijft na realisatie het onderhoud uitvoeren terwijl Energy Bridge op afstand de installatie monitort op rendement en het voorkomen van storingen.

Externe financiering

Vanwege de extra investering raden wij aan om uw verduurzaming extern te financieren. Wij bieden de VvE daarvoor langjarige zekerheid rondom de werking van de duurzame installatie. Door de reductie van het aardgasverbruik realiseren wij de financiële dekking van de financieringslasten.

Extra subsidies

De overheid helpt de VvE in de voorbereidingen tot verduurzaming. Voor VvE’s is dit de SVVE-regeling. Zo kunt u tot €20.000 subsidie ontvangen voor bijvoorbeeld Installatieadvies. De VvE kan dit aanvragen bij het RVO. Voor meer informatie ga naar de website van RVO.

De voordelen voor VvE’s:

  • Duidelijk stappenplan om tot verduurzaming over te gaan
  • Binnen 6 maanden tot wel 80% aardgas en 50% CO2 reductie
  • Rente en aflossing investering wordt zoveel mogelijk gedekt uit aardasreductie

Snel aan de slag? Bekijk onze VvE projecten en begin alvast met onze online quick scan op de homepage.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op