Home > Actueel > 200 quickscans leveren inzicht voor 15.678 woningen.

200 quickscans leveren inzicht voor 15.678 woningen.

Exact drie jaar geleden startte Energy Bridge met het aanbieden van vrijblijvende quickscans aan woningcorporaties, VvE’s en zorginstellingen. Deze week is de 200ste quickscan voor een VvE in Amsterdam gepresenteerd. Samen hebben deze quickscans voor 15.678 woningen meerdere mogelijkheden voor verduurzaming inzichtelijk gemaakt. Een korte analyse.

Doel quickscan

Onze quickscan voor woningen met een blokverwarming, geeft gratis inzicht in de technische mogelijkheden, de investeringskosten en de lagere maandlasten bij de verduurzaming van hun collectieve stookinstallaties. Door het eenvoudig invullen van 7 vragen, kunnen wij met ons zelf ontwikkelde Expertsysteem drie technische scenario’s doorrekenen. Daarmee kan de woningcorporatie, VvE of zorginstelling direct zien of het rendabel is om vandaag of eventueel later te verduurzamen.

Analyse

Een korte analyse van deze 200 quickscans geeft het volgende beeld:

– 45% van de aanvragers heeft Energy Bridge via internet gevonden.
– Voor 15.678 woningen is inzicht gegeven in de mogelijkheden voor aardgas- en energiekostenreductie.
– 60% van de aanvragen komt uit de provincies Noord- en Zuid-Holland.
– 55% van de wooncomplexen heeft 40 of minder woningen.
– 67% van de wooncomplexen heeft een collectief verwarmingssysteem en individuele boilers voor warm tapwater.

Resultaat

Een groot gedeelte van de quickscans heeft geleid tot een verdiepende haalbaarheidsstudie om een keuze te maken om wel of niet te verduurzamen. Een aantal zijn al of worden op dit moment verduurzaamd, zie ook onze Projecten. Met onze realisatiekennis hebben we ons Expertsysteem verbeterd zodat we een nog nauwkeuriger inzicht kunnen geven.

Zet u ook een eerste stap?

Wilt u ook de verduurzamingsmogelijkheden inzichtelijk krijgen voor uw collective installatie? Vraag hier een vrijblijvende quickscan aan. Of neem contact op voor verdere vragen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Energy Bridge? Schrijf u in voor de nieuwsbrief! En volgt u ons al op LinkedIn?

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op