Ons verhaal

Wat ons drijft en hoe wij de verduurzaming
aanpakken

Collectief over naar duurzame warmte: Energy Bridge doet het!
Energy Bridge is dé verduurzamingspartner voor het aardgasvrij maken van collectieve installaties in bestaande gebouwen. In wooncomplexen, zorggebouwen en commercieel vastgoed vervangen wij fossiele collectieve installaties door duurzame systemen. Energy Bridge neemt alle partijen in dit proces mee: we werken daarom letterlijk ‘van boardroom tot boilerroom‘. Dat doen we met een team van ervaren specialisten. En zo effectief mogelijk. Het enige dat gebouwgebruikers merken, is een lagere energierekening.

Onze belofte? Een overzichtelijk besluitvormingstraject én uitvoeringstraject zodat binnen één jaar zoveel mogelijk aardgasreductie wordt behaald. En dat eigenaren en gebruikers na realisatie zorgeloos kunnen genieten van hun duurzame warmte voor lagere energiekosten. Gegarandeerd!

Onze missie
Het energieverbruik in de gebouwde omgeving bedraagt in Nederland ca. 37% van het totale nationale energieverbruik en veroorzaakt zo’n 30% van de CO2 uitstoot. Om de klimaatdoelstellingen in 2030 en 2050 te halen, is het noodzakelijk het aardgasverbruik van gebouwen snel terug te dringen. In maximaal 3 stappen gaan bestaande gebouwen naar 100% aardgasvrij. Met de hoge gasprijzen is het tevens zeer aantrekkelijk voor ieders portemonnee. Om aardgas te besparen, is het opwekken van duurzame warmte urgent. Onze missie is de besluitvorming en de uitvoering hiervan te versnellen om de klimaatdoelstellingen te halen.

Onze doelstelling: één gebouw per week verduurzamen
Energy Bridge helpt bestaande gebouwen over te stappen naar collectieve duurzame warmte. Dat is een flinke uitdaging, want er zijn in Nederland zo’n 40.000 gebouwen van woningcorporaties, VvE’s, zorginstellingen en maatschappelijk vastgoed met een collectieve, gasgestookte warmte-installatie. En daarnaast zijn er vele duizenden kantoren met een traditionele collectieve warmte- en koude installatie. Onze doelstelling is om in 2026 één gebouw per week te verduurzamen.

Onze aanpak
Om onze doelstelling te halen terwijl elk gebouw uniek is, ontwikkelen we continu nieuwe processen en standaarden. Om het besluitvormingsproces te versnellen. En om de verduurzaming zo snel en geruisloos mogelijk uit te voeren.

Welke duurzame techniek we inzetten, verschilt per gebouw. Ons team van adviseurs, engineers, monteurs en ketenpartners zoekt altijd naar de meest efficiënte oplossing. Die biedt de hoogste aardgas- en CO2-reductie voor de beste prijs gedurende de levensduur van de installatie.

Prestatiemonitoring voor maximale aardgasreductie en minimale CO2-uitstoot

Na oplevering beheert Energy Bridge de installaties met prestatiemonitoring en efficiënt onderhoud. Gebouwgebruikers worden met Energy Bridge niet verrast door onverwachte naheffingen en hebben zekerheid van een lagere energierekening. Zo zorgen wij dat na de verduurzaming er zoveel mogelijk aardgas wordt bespaard met zo weinig mogelijk CO2 uitstoot.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Neem contact met mij op