Duurzame warmte zonder verrassingen: dat is 'Warmte as a Service'

Als eigenaar of beheerder bent u volledig verantwoordelijk voor de collectieve verwarmingsinstallatie in uw gebouw, ook wel blokverwarming genoemd. Deze zorgt ervoor dat uw huurders, bewoners en gebruikers van ruimte verwarming en wellicht ook warm tapwater wordt voorzien. Met de Klimaatdoelen én de steeds hoger wordende aardgasprijzen begint het te lonen om over te stappen naar een duurzaam systeem. Zeker wanneer de centrale CV-ketel op korte termijn vervangen moet worden.

Energy Bridge zorgt voor uw verduurzaming door een Warmte as a Service-contract aan te bieden. Wij bepalen de duurzaamheidsmaatregelen waarbij wij het 3-stappenplan Natuurlijk Aardgasvrij volgen. Daarna verzorgen we de uitvoering en nemen het beheer en onderhoud volledig uit handen. De investering wordt gedaan door de partij die deze het beste kan financieren. Wij nemen uw huidige energiecontract over en garanderen voor een vaste prijs de warmtelevering voor 15 jaar. U betaalt daarnaast voor uw gebruik van warmte. Zo bespaart u wanneer u minder gebruikt of zelfs gaat isoleren. Het financiële voordeel van de duurzame installatie gaat naar degene die heeft geïnvesteerd. Op deze manier wordt de rente en aflossing van de investering terugbetaald.

Met een Warmte as a Service-contract bent u langjarig verzekerd van duurzame warmte voor een afgesproken bedrag. En kunt u genieten van een duurzaam en comfortabele woning.

Waar de technische oplossingen veelal gelijk zijn, is per gebruikersgroep de wetgeving rondom energie en verrekening anders. Energy Bridge heeft daarom haar Warmte as a Service-contracten per gebruikersgroep anders gedefinieerd:

  • Woningcorporaties kunnen met Wocowarmte hun gestapelde complexen snel en eenvoudig aardgasvrij maken, terwijl de huurders ook direct financieel voordeel kunnen krijgen.
  • Voor Vereniging van Eigenaars biedt VvEwarmte een specifieke aanpak dat aansluit op hun financieringsmogelijkheden.
  • Met Zorgwarmte kunnen zorginstellingen én leveringszekerheid krijgen én kosten besparen zodat er meer ruimte is voor hun kerntaken.

Wilt u meer weten over onze Warmte as a Serviceaanpak? Neem dan contact met ons op.