Geen aardgas meer maar duurzame warmte:

dat is 'Warmte-as-a-Service'

Verduurzamen én energiebesparen: ook voor u mogelijk

Als gebouweigenaar, beheerder of VvE bent u verantwoordelijk voor de collectieve verwarmingsinstallatie in uw gebouw. Dit geldt voor woongebouwen, woonzorgcomplexen, maatschappelijk én commercieel vastgoed zoals kantoren. Deze zorgt ervoor dat uw bewoners en gebruikers van ruimteverwarming en wellicht ook warm tapwater wordt voorzien. Met de klimaatdoelen én de steeds hoger wordende aardgasprijzen en meer duurzaam opgewerkte elektriciteit, begint het te lonen om over te stappen naar een duurzaam systeem. Zeker wanneer de centrale CV-ketel op korte termijn vervangen moet worden. Energy Bridge helpt u om de juiste stappen te zetten.

Warmte-as-a-Service : gemak, zekerheid en toekomstbestendig

Energy Bridge zorgt voor uw verduurzaming én energiebesparing door een Warmte-as-a-Service-contract aan te bieden. Gezamenlijk bepalen wij de duurzaamheidsmaatregelen. Daarna verzorgen we de uitvoering en nemen het beheer en onderhoud volledig uit handen. De investering wordt gedaan door de partij die deze het beste kan financieren. Wij nemen uw huidige energiecontract over, produceren duurzame warmte en garanderen voor een vaste prijs de warmtelevering voor 15 jaar. U betaalt daarnaast voor uw gebruik van warmte. Zo bespaart u wanneer u minder gebruikt of zelfs gaat isoleren. Het financiële voordeel van de duurzame installatie gaat naar degene die heeft geïnvesteerd. Op deze manier wordt ook de rente en aflossing van de investering terugbetaald.

Met Warmte-as-a-Service bent u daarom langjarig verzekerd van duurzame warmte voor een afgesproken bedrag. Warmte-as-a-Service in drie woorden samengevat: gemak, zekerheid en toekomstbestendig.

Woningcorporatie, VvE of zorginstelling

Waar de technische oplossingen veelal gelijk zijn, is per type eigenaar de wetgeving en besluitvorming rondom verduurzaming en energiebesparing verschillend. Energy Bridge heeft daarom haar Warmte-as-a-Service-contracten per type eigenaar op maat gemaakt:

  • Woningcorporaties kunnen met Corporatiewarmte de collectieve warmterekening van hun gestapelde complexen fors reduceren zodat de huurders direct financieel voordeel kunnen krijgen.
  • Voor Vereniging van Eigenaars (VvE's) biedt VvEwarmte een specifieke aanpak dat aansluit op hun financieringsmogelijkheden.
  • Voor zorginstellingen biedt Zorgwarmte zowel leveringszekerheid als kostenbesparing zodat er meer ruimte is voor hun kerntaken.

Kantoren

Ook voor kantoren is het mogelijk kostenloos te verduurzamen. Het moment van vervanging is het natuurlijke moment om zo'n verduurzaming door te voeren. En met een Warmte-as-a-Service contract wordt de split-incentive discussie opgelost en omgezet naar een shared-incentive. De gebouweigenaar krijgt daarmee rendement op zijn investering terwijl de huurder(s) beter comfort krijgen. Kijk hiervoor een voorbeeld.

Wilt u meer weten over onze Warmte-as-a-Service aanpak en voor referenties? Neem dan contact met ons op.