Geruisloos uw ketelhuis verduurzamen in 5 stappen

Voor het slim, snel en geruisloos reduceren van CO2 en aardgas bij gebouwen met een ketelhuis of blokverwarming, volgen wij een vast 5 stappenplan. Na elke stap heeft u de keuze om door te gaan. Dit stappenplan is voor woningcorporaties, VvE's, commercieel vastgoed en zorgvastgoed gelijk.

Stap 1   Quickscan

Door het invullen van 7 online vragen ontvangt u binnen enkele werkdagen kosteloos drie scenario’s om uw blokverwarming of collectieve ketel te verduurzamen. Ons Expertsysteem selecteert op basis van uw input voor elk scenario de best passende, technische oplossing. U ontvangt op hoofdlijnen een financieel en energetisch overzicht.


Stap 2 Advies & business case

Na bezoek op locatie worden drie verschillende oplossingen geselecteerd om te analyseren. De oplossingen worden op technisch, organisatorisch en financieel opzicht met elkaar vergeleken. U ontvangt binnen enkele weken een rapport inclusief een business case. In combinatie met uw vastgoedstrategie en budgettaire kaders komen we gezamenlijk tot een verduurzamingsoplossing.


Stap 3   Engineering

Om de gekozen oplossing uit Stap 2 waar te maken, stellen we een principeschema op en werken we het detailontwerp uit. Uitgangspunt is dat er gestuurd wordt op de laagste Total Cost of Ownership. Met het detailontwerp is het mogelijk om meerdere aanbieders te vragen, waarbij wij zelf ook graag willen aanbieden.


Stap 4   Realisatie

Op basis van het ontwerp bieden wij een offerte aan voor de verduurzaming van uw ketelhuis. Wij werken zowel met vaste realisatiepartners als met eigen monteurs. Daarmee weten wij exact wat er bij een verduurzaming komt kijken. We volgen een vast proces zodat u weet waar u, de bewoners of de gebruikers aan toe zijn. Eventueel nemen wij ook de communicatie voor ons rekening.


Stap 5   Warmte as a Service

Na oplevering start de exploitatie van de duurzame installatie. Via een Warmte as a Service contract wordt langjarig duurzame warmte geleverd. Wij garanderen de efficiënte werking van de duurzame installatie. De kosten voor duurzame warmte zijn gelijk of minder dan u in de fossiele situatie betaalde. De investeringskosten kunnen via ons financieringsmodel gemiddeld met zo’n 50% gereduceerd worden.


Samenvattend

Met dit 5 stappenplan u zet een grote stap naar een CO2-neutraal gebouw.Wilt u vandaag weten wat de beste oplossing is voor uw gebouw met een collectieve ketel? Begin dan met het invullen van de kosteloze online quick scan.

Heeft u andere vragen of wilt u uw onderhoudspartij laten bijstaan bij het verduurzamen van uw pand? Neem dan graag contact met ons op.