Medewerker aan het woord:
Roel ten Thije 

Roel ten Thije, onze projectleider, vertelt graag over zijn werk bij Energy Bridge, zijn interesses en hoe hij bij Energy Bridge terecht is gekomen.

“Ik heb mezelf sneller ontwikkeld de afgelopen jaren.”

Energy Bridge heeft een hecht team met passie voor duurzaamheid. Ze vervangen bestaande warmte-installaties door duurzame warmtesystemen. Roel ten Thije werkt sinds 2021 bij Energy Bridge als projectleider duurzame warmte-installaties en heeft een basis als werktuigbouwkundig engineer.

Hoe is Energy Bridge op je pad gekomen?

‘Ik was tijdens mijn studietijd al geïnteresseerd in duurzaamheid en gaandeweg is die interesse alleen maar groter geworden. Deze extra dimensie wilde ik graag terugzien in mijn werk en zo ben ik op een goed moment met Energy Bridge in gesprek gegaan.’ 

Wat heeft deze rol bij Energy Bridge jou gebracht? 

‘Waar ik echt blij van word is dat ik in mijn collega’s op verschillende manieren een bewustzijn terugvindt dat aansluit bij een duurzame samenleving. Er wordt bewust omgegaan met energie en de meeste collega’s eten bewust minder vlees, wat mij als vegetariër natuurlijk ook aanspreekt. Ik woon samen met Daphne in Arnhem, met onze kinderen Aiden van twee jaar en de pasgeboren Indi.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met calisthenics, dit is krachttraining waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Daarnaast speel ik met mijn vrienden graag bordspellen als 1830, Age of Steam of Great Western Trail, strategische spellen waarbij je o.a. aandelen koopt en verkoopt. Financiën en rendement fascineren me, nu kan ik daar in mijn rol als projectleider ook mee aan de slag. Bijvoorbeeld in de calculaties die we maken. Dan vraag ik me af, onze plannen zijn leuk bedacht maar werkt het ook echt en wat levert het op?

Daarnaast heb ik de kans gekregen om de financiën binnen het bedrijf naar een hoger plan te brengen met ons nieuwe ERP-systeem Business Central. We zijn steeds nauwkeuriger en het is fantastisch om onze ideeën die ontstaan aan de tekentafel daadwerkelijk in de uitvoering terug te zien en dat we de doelstellingen voor aardgas- en CO2-reductie behalen!’

Hoe zet je die groei voort de komende jaren? 

‘Energy Bridge maakt grote stappen door in groei, we krijgen steeds meer projecten en dat betekent dat er ruimte is ontstaan om nieuwe collega’s aan te nemen. In mijn sollicitatiegesprek destijds is me gevraagd om niet als engineer te starten maar als projectleider duurzame warmte. Toegegeven, het was in het begin best overweldigend maar juist van het vallen en opstaan heb ik veel geleerd. Dit is ook wel typerend voor Energy Bridge; verantwoordelijkheid en vrijheid geven in een veilige omgeving. Jan-Maarten Elias en Klaasjan van der Maas zijn de oprichters van Energy Bridge en hun inspirerende wijze van leiderschap helpt ons allen om onze realisatieprojecten naar een hoger plan te tillen.

Ik ga veel naar de projectlocaties toe, ik heb in mijn eerste projecten genoeg fouten gemaakt en heb daar zoveel van geleerd. Nu kunnen we daarom lachen, toen niet! Positieve feedback en het vertrouwen dat mijn collega’s me hebben gegeven, hebben eraan bijgedragen dat mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik kijk er naar uit dat we nieuwe collega’s kunnen verwelkomen en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.’ 

Ben jij die nieuwe collega?

Wil je ook, net als Roel, graag impact maken en stappen zetten in verduurzaming van gebouwen? Neem eens een kijkje op onze “werken bij“-pagina. We komen graag met je in contact!

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op