Werkschoenen uit, sneakers aan; Sander Wervenbos vertelt 

Sander Wervenbos is sinds juni 2023 bij Energy Bridge in dienst als assistent monteur. Hij vertelt ons graag over de diversiteit die hij ervaart tijdens zijn werk en leertraject bij Energy Bridge.

Van leidingen lassen tot leidinggeven

Sinds 2021 is Energy Bridge een door SBB erkend leerbedrijf voor praktijkstages op vier verschillende MBO-niveaus. Daar is nu ook het deelgebied ‘Leidinggeven’ bijgekomen. Wij zijn trots op deze extra erkenning door SBB, omdat wij hierdoor nog meer MBO-scholieren kunnen laten ‘proeven’ van het werken bij een duurzaam bedrijf.

Een goed voorbeeld hiervan is onze collega Sander Wervenbos. Hij kwam in juni als assistent monteur bij Energy Bridge in dienst. Sinds november verruilt hij voor twee dagen per week zijn overall voor een spijkerbroek met overhemd, want hij is bij Energy Bridge met zijn stage ‘Leidinggeven’ gestart.

Heb je altijd al in de duurzaamheidsbranche willen werken of droomde je ooit van een loopbaan in een andere sector?

“Na de middelbare school wist ik zeker dat ik bij Defensie aan de slag wilde gaan. Techniek boeide mij toen al, dus was het logisch om de MBO VEVA Genie-opleiding te volgen. Hier zou ik worden klaargestoomd voor een mooie carrière bij Defensie. Al snel bleek dat deze omgeving minder goed bij mij paste dan ik dacht. Omdat techniek mij wel goed lag ben ik daarom in de zakelijke dienstverlening als monteur aan de slag gegaan.”

Op een gegeven moment heb je de overstap naar Energy Bridge gemaakt. Hoe is dat gegaan?

“In 2020 had ik, uit interesse, al een keer een aantal dagen meegelopen met Mark Timmerman, de hoofdmonteur van Energy Bridge. Ik kende hem privé, dus ik wist al wat voor een bedrijf Energy Bridge was. Ik vond dit een paar heel interessante dagen, waarbij ik mezelf meerdere keren heb voorgesteld hoe het zou zijn om bij Energy Bridge als monteur te werken. Omdat ik toen nog op school zat, kreeg dit verder geen vervolg.”

“Een tijd later kwam ik Mark tegen bij een leverancier. Hij vroeg mij hoe het ging en nog diezelfde middag had ik een kennismakingsgesprek bij Energy Bridge. Niet lang daarna kwam ik in dienst als assistent monteur.”

Bij Energy Bridge staan kennis en ontwikkeling centraal. Zelf zit je ook niet bepaald stil.

“Dat klopt. In september ben ik begonnen met de MBO4-opleiding ‘Leidinggeven’. Dit is een werk-leertraject, waarbij ik één dag per week naar school ga. Daarnaast werk ik twee dagen bij Energy Bridge en loop ik twee dagen stage bij Energy Bridge. Door de stageopdracht kom ik met veel collega’s en externen in contact. Zo moet ik meedenken over de personeelsplanning, met onderaannemers communiceren over de voortgang van het project waaraan we werken en werk ik samen met het technische team van Energy Bridge. 
De extra opdracht die Energy Bridge mij heeft gegeven is het in kaart brengen van de verschillende afvalstromen waar wij als bedrijf mee te maken hebben. Na elk project komt er een bepaalde hoeveelheid restmateriaal terug, zoals plastic en staal. Een duurzaam bedrijf als Energy Bridge denkt na over wat zij doet met deze spullen en draagt hierdoor bij aan het klimaat.  Ik vind het mooi om daarover mee te denken.”

Wat zijn jouw plannen na de opleiding die je nu volgt?

“Na deze cursus wil ik de elektrotechnische kant op. Bij Energy Bridge mag ik dan de opleiding meet- en regeltechniek gaan volgen. Dit is ook weer een werk-leertraject en ik kijk er echt naar uit. Ik hou er nu eenmaal van om met mijn handen te werken en daarnaast ontwikkelt dit vak zich continue. Dat ik daar in mee mag ontwikkelen vind ik heel gaaf!”

Werk je over vijf jaar nog steeds voor een duurzaam bedrijf?

“Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar het zou me niet verbazen. Deze branche is actueel en je hebt er specifieke kennis voor nodig. Dat zijn al twee dingen die mij aanspreken. Ook kom ik als monteur op plaatsen waar niemand mag komen en ik werk met enorme machines. Dat geeft het werk ook iets speciaals. En ook belangrijk: als monteur heb ik vaak met mensen te maken. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat zij duurzaam en comfortabel kunnen wonen en werken. Tof toch!”

Ben jij die nieuwe collega?

Wil je ook, net als Sander, graag impact maken en stappen zetten in verduurzaming van gebouwen? Neem eens een kijkje op onze “werken bij“-pagina. We komen graag met je in contact!

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op