Home > Actueel > Energy Bridge ondertekent het Paris Proof Commitment

Inhoud Paris Proof Commitment
Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Energy Bridge ondertekent het Paris Proof Commitment

Tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2023 heeft Energy Bridge zich gecommitteerd aan het Paris Proof Commitment, opgezet door de Dutch Green Building Council. Daarmee scharen wij ons met vele andere vastgoedpartijen achter de doelstelling om tegen 2040 het energiegebruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen en de daarbij horende CO2-emissies terug te brengen.

Tekenmoment

Klaasjan van der Maas, technisch directeur van Energy Bridge en Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council (DGBC), ondertekenden het document. Dit gebeurde samen met 16 andere partners tijdens de vastgoedbeurs PROVADA. Op dit moment hebben zich 94 vastgoedpartijen gecommitteerd aan de doelstelling.

Operationeel en materiaalgebonden emissies

Het Paris Proof Commitment richt zich zowel op het operationele energieverbruik als op het CO2-neutraal maken van bestaande gebouwen. Daarnaast wordt er steeds meer aandacht geschonken aan CO2-neutrale productie van bouwmaterialen en processen. De ondertekenaars gaan ieder vanuit hun eigen rol meten op werkelijk energiegebruik en vastgoed versneld verduurzamen vòòr 2040 en zij doen dit binnen het CO2-budget voor de gebouwde omgeving in Nederland.

Werkelijk energiegebruik

Voor de bestaande bouw betekent dat sturen op werkelijk energiegebruik en ingrijpend verduurzamen. Om het werkelijk energieverbruik per gebouw te bepalen, uitgedrukt in kWh/m2, heeft DGBC samen met TVVL de WEii-indicator opgezet (www.weii.nl). Energy Bridge heeft in de ontwikkeling hiervan een actieve bijdrage geleverd. De landelijke overheid zal in de komende jaren ook steeds meer sturen op dit werkelijke energieverbruik in combinatie met het energielabel.

Rol Energy Bridge

De doelstellingen van het Paris Proof Commitment passen goed bij de missie van Energy Bridge: het verduurzamen van bestaande gebouwen met een collectieve installatie. Al onze advies-, realisatie- en beheertrajecten gaan in de basis over het reduceren van het energiegebruik, in combinatie met het comfort voor de gebruikers. Zo komt bijvoorbeeld in de nieuwe Quickscan Utiliteitsbouw zowel het huidige werkelijke energiegebruik én het lagere energiegebruik naar voren nadat er is verduurzaamd. Uiteraard zijn ons eigen kantoor en onze werkplaats ook gasloos.

Positieve business case

Met het steeds dwingender beleid van de overheid, wordt de financiële business case van verduurzaming steeds positiever. Nu al zien wij dat de meerinvestering van een duurzame vervanging van bijvoorbeeld een koelmachine of blokverwarming interessant rendement oplevert. Dit is gunstig voor zowel de eigenaar van het vastgoed als voor de gebruikers. Daarmee is verduurzaming ook financieel een no-brainer geworden.

Ook meedoen?

Door continu actief een bijdrage te leveren, stimuleren wij de noodzakelijke verduurzaming van bestaande gebouwen. Wilt u zich ook aansluiting bij de Paris Proof Commitment? Of wilt u informatie wat een duurzame vervanging voor u betekent? Neem dan graag contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op