Bolton gaat voor energieneutrale productie Bison-producten

Sinds 1938 worden in Goes de lijmen en kitten van Bison geproduceerd door het Italiaanse familiebedrijf Bolton. De zeven productiehallen en magazijnen beslaan zo’n 15.000 m2. Bolton heeft grote ambities om haar CO2-footprint naar 0 te brengen. Bolton Goes wil als voortrekker het voorbeeld geven hoe een productielocatie naar energieneutraal gaat. Energy Bridge heeft Bolton geholpen deze ambitie inzichtelijk te maken en begeleidt Bolton in haar eerste stap.

Over Bolton

Het industriële concern Bolton Group bestaat sinds 1947, heeft zo’n 11.000 werknemers in dienst en is wereldwijd actief met meerdere activiteiten zoals food, wasmiddelen en lijmen & kitten. Die laatste activiteit valt onder Bolton Adhesives met bekende merken als UHU, Polymax en het Nederlandse Bison.

Roadmap naar energieneutraal

De ambitie van Bolton is om de CO2-footprint zo laag mogelijk te krijgen, zowel voor haar productielocaties als voor het productieproces. Voor de productielocatie Goes met 15 gebouwen was dit aanleiding om een roadmap te maken hoe energieneutraal te worden. Deze roadmap is samen met Energy Bridge ontwikkeld en bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: isoleren van de gebouwen
Stap 2: verbeterde warmteterugwinning systemen
Stap 3: inzet warmtepompen i.p.v. gasgestookte ketels
Stap 4: duurzame opwekking elektriciteit op locatie via PV-panelen
Stap 5: duurzame inkoop resterende benodigde elektriciteit

Verduurzaming tijdens natuurlijke momenten

Er is per gebouw bekeken wat de natuurlijke vervangingsmomenten zijn van het dak, de gevels, het ventilatiesysteem en het verwarmingssysteem. Zo is voor de komende drie jaar per gebouw een stappenplan opgesteld. Daarbij zijn per jaar de investeringskosten, de verlaging van de energiekosten en de CO2-reductie inzichtelijk gemaakt. Bolton Goes weet hiermee waar zij aan toe is en kan haar verduurzamingsstrategie verder inrichten.

Start in 2023

Bolton Goes is in 2023 gestart met het verduurzamen van het kantoorgebouw van Bison International. Energy Bridge begeleidt dit traject. Er wordt extra dakisolatie geplaatst, een warmtepomp geïnstallateerd en met PV-panelen wordt een groot deel van het elektraverbruik al zelf opgewekt. Daarmee laat Bolton zien dat ze ook echt werk maakt van de verduurzaming!

Ook interessant voor u?

Wilt u graag weten wat Energy Bridge voor u kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op