Centrum Amsterdam naar energieneutraal

Voor een herontwikkeling van verschillende monumentale gebouwen in binnenstedelijk gebied van Amsterdam, het Universiteitskwartier, is voor verschillende vastgoedeigenaren, waaronder de Universiteit van Amsterdam, een energievisie gemaakt voor het gebied waarin dit vastgoed staat. De ambitie is om het gebied richting energieneutraal te brengen in 2030. Er is een model gemaakt waarin alle bestaande gebouwen zijn opgenomen. Door verschillende scenario’s door voeren is een keuze gemaakt welke richtingen gekozen moeten worden om de energievisie vorm te geven.

Het gebied wordt momenteel ingericht als een experimenteergebied (‘Living lab’) voor de energietransitie. Er wordt om innovaties gevraagd op het gebied van sociale innovatie, technische oplossingen en het uitdagen van de bestaande wet- en regelgeving. Als opvolging van de energievisie ondersteunt Energy Bridge, samen met meerdere experts, het proces om het experimenteergebied met de UvA en de gemeente Amsterdam verder vorm te geven.

Wilt u graag meer weten over wat Energy Bridge ook voor uw gebied of gebouwen kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op