Oud pomphuisje ingezet voor verduurzaming 52 woningen

In Ulft zijn 18 appartementen en 34 grondgebonden woningen verduurzaamd. De woningen aan de Oude IJssel zijn in 2023 aansloten op een duurzame warmte-installatie wat heeft geleid tot ca. 75% aardgasreductie. Wat het nog extra bijzonder maakt, is de inzet van een oud pomphuisje van de Gemeente Oude IJsselstreek. Deze doet nu dienst doet als technische ruimte voor de nieuwe warmte-installatie.

Oud pomphuisje duurzaam ingezet

De 52 woningen, met 18 appartementen van woningcorporatie De Woonplaats, zijn in 2000 gebouwd en krijgen sindsdien warmte vanuit een collectieve gasgestookte installatie dat door het toenmalige energiebedrijf Nuon is gerealiseerd. In 2013 nam warmteleverancier Eteck deze installatie over en had de wens deze te verduurzamen. In samenwerking met de Gemeente Oude IJsselstreek én aannemer WAM van Duren ontwikkelde Energy Bridge voor Eteck de duurzame installatie. De installatie staat in een gedeelte van een pomphuisje dat ooit door het Waterschap in gebruik was.

Richting aardgasvrij 

Eteck heeft de ambitie om haar eigen portefeuille steeds duurzamer te maken en heeft Energy Bridge gevraagd om deze installatie te verduurzamen. Er is gekozen om met twee hoog-temperatuur lucht-warmtepompen het grootste gedeelte van de warmteproductie op te vangen. Daarmee wordt ca. 75% aardgasreductie behaald. De nieuwe warmtepompen zijn door Energy Bridge in het pomphuisje geplaatst en gekoppeld aan het bestaande systeem. Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te reduceren, zijn geluidsdempers bij de uitblaasopeningen van de warmtepompen geplaatst.

Bouwkundige aanpassingen 

Omdat de grond rondom het pomphuisje niet van de gemeente of Eteck was, droeg de Gemeente Oude IJssel, als eigenaar van het pomphuisje, actief bij. Om deze verduurzaming mogelijk te maken, is gekozen om het pomphuisje bouwkundig aan te passen. Aannemer WAM Van Duren heeft de bouwkundige aanpassingen uitgevoerd.

Meer weten?

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor u kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op