Tapwater woonzorgcomplex Amstelveen 100% aardgasvrij

De 13 verdiepingen tellende Seineflat met 124 woonzorgwoningen van Woonzorg Nederland wordt zowel bouwkundig als installatietechnisch verduurzaamd. Energy Bridge verduurzaamt binnenkort de opwekking van het warm tapwater.

Integrale verduurzaming

Aan de hand van het programma ‘Duurzaam Wonen’, dat begeleid wordt door adviseur Tsavo, verduurzaamt Woonzorg Nederland een groot deel van haar locaties met zowel bouwkundige als installatietechnische stappen. Daarbij wordt direct ook groot onderhoud uitgevoerd. De Seineflat in Amstelveen heeft 124 woningen en ondergaat de komende periode deze metamorfose. Aannemer Coen Hagendoorn voert de bouwkundige maatregelen uit en Energy Bridge zorgt voor de collectieve opwekking. Het woonzorgcomplex krijgt hiermee minimaal een Energielabel B.

Ontwerp duurzaam tapwater-installatie

Zowel de ruimteverwarming als het tapwater wordt collectief opgewekt vanuit een ketelhuis op het dak. In de toekomst staat een warmtenet gepland waarop de Seineflat aangesloten wordt. Omdat de aanvoertemperatuur van dit warmtenet een laag tot midden temperatuur zal zijn, kan hiermee alleen de ruimteverwarming worden verduurzaam. Daarom is er gekozen om op dit moment alleen de tapwaterproductie te verduurzamen.

Met een hoog temperatuur warmtepomp op het dak en het isoleren van de distributieleidingen wordt de tapwaterproductie 100% aardgasvrij. Daarnaast wordt er 60% CO2 bespaard en dalen de kosten voor warm tapwater voor de huurders met ca. 55%.

Akoestisch en constructief onderzoek

Een akoestisch onderzoek maakte deel uit van het ontwerpproces om eventuele geluidsoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. De draagconstructie van de warmtepomp is hierop aangepast. Daarnaast heeft een constructeur meegekeken naar de exacte plaats op het dak. Omdat de warmtepomp op het dak veel wind kan vangen is ook hier rekening mee gehouden.

Uitvoering & beheer

De uitvoering vindt na de zomervakantie plaats. Een geprefabriceerde warmteskid wordt in de werkplaats van Energy Bridge gemaakt en in één dag compleet op het dak van de Seineflat geplaatst. Daarmee is er minimale overlast voor de bewoners en kunnen de monteurs van Energy Bridge op een veilige en comfortabele werkplek de installatie opbouwen. De installatie is uitgerust met regeltechniek zodat deze op afstand kan worden beheerd en gemonitord.

Ook interessant voor u?

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor u kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op