VvE Van Vredenburchweg in Rijswijk gaat naar minimaal 80% aardgasvrij

De VvE aan de Vredenburchweg in Rijswijk met 108 woningen, is een verduurzamingstraject gestart. Naast de bouwkundige maatregelen wil de VvE ook duurzame warmte. Energy Bridge heeft het totale plan ontwikkeld voor de blokverwarming op het dak.

Stadsverwarming of gebouwgebonden oplossing

De VvE wilde al langer een duurzame voorziening voor de opwekking van hun ruimteverwarming. Pas over een aantal jaren wordt er een warmtenet aangelegd en de VvE wilde nu al de verduurzaming in eigen hand  nemen. Op basis van de kosten en effectiviteit heeft de VvE, samen met de experts van VvE Belang, gekozen om hun blokverwarming te verduurzamen met hybride warmtepompen waarbij de bestaande cv ketels worden gehandhaafd. Daarmee behoudt de VvE nog steeds flexibiliteit om later toch op de stadsverwarming aan te sluiten.

Ontwikkeling duurzame blokverwarming

Na akkoord van de ALV heeft het VvE Bestuur samen met procesbegeleider Tsedaka, gezocht naar de beste mogelijkheden om de blokverwarming te verduurzamen. Op basis van een de referenties van Energy Bridge bij meerdere projecten, bij zowel VvE’s als woningcorporaties, is er een Intentieovereenkomst gesloten om deze ontwikkeling van A tot Z met elkaar te doorlopen. In combinatie met bouwkundige aannemer MensZeist is tot een ontwerp en uitvoeringsplan gekomen.

Ontwerp

Energy Bridge heeft meerdere stappen doorlopen om tot het definitieve ontwerp te komen. Zo wordt de elektriciteitsaansluiting van Stedin verzwaard, worden de elektrische verdeelkasten aangepast en is een warmtepompsysteem ontwikkeld dat het beste past bij de huidige verwarmingsinstallatie. Samen met de extra isolatie van de schil leidt dit tot zo’n 80% aardgasreductie en ongeveer 35% reductie op de energiekosten. De VvE heeft ook PV-panelen geïnstalleerd om nog zoveel mogelijk elektriciteit zelf op te wekken.

Warmtefonds

Nadat de offertes van Energy Bridge en MensZeist getoetst waren door een kostendeskundige, heeft Tsedaka, namens de VvE, de aanvraag bij het Warmtefonds ingediend voor extra financiering. Na goedkeuring van de huurders en de  Algemene Ledenvergadering gaat de verduurzaming van de blokverwarming in 2024 nog plaats vinden.

Ook interessant voor u?

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor uw VvE of wooncomplex kan betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op