Woonzorgcomplex Huize Groeneweg in Gouda naar 84% aardgasreductie

Woningcorporatie Woonzorg Nederland heeft gekozen om haar woonzorgcomplex Huize Groeneweg in Gouda te verduurzamen. Aannemer Coen Hagedoorn zal het bouwkundige gedeelte oppakken en Energy Bridge zorgt voor de verduurzaming van de blokverwarming.

Programma Duurzaam Wonen

Onder leiding van procesbegeleider Tsavo voert Woonzorg Nederland een verduurzamingsprogramma door voor de wooncomplexen met huurwoningen van Woonzorg Nederland. Daarbij renoveren aannemers de bouwkundige schil en zorgen zij voor extra isolatie. Daarnaast gaan installateurs bezig met de verduurzaming van de installaties. Het doel is om de energiekosten te reduceren en het comfort te verhogen. 

Huize Groeneweg

Het woonzorg-complex Huize Groeneweg in Gouda stamt uit 1976 en heeft 144 tweekamerwoningen. De ruimteverwarming wordt collectief opgewekt via een blokverwarming op het dak. Elektrische boilers zorgen voor het warme tapwater in de woningen. Voor de verduurzaming werkt Energy Bridge samen met aannemer Coen Hagedoorn. Voor het Programma Duurzaam Wonen hebben beide partijen vaker samen gewerkt.

84% aardgasreductie en 42% stookkostenreductie

Voor de verduurzaming van Huize Groeneweg is berekend dat de verduurzaming tot een aardgasreductie van 84% zal leiden. De nieuwe schilisolatie leidt tot 20% reductie en tot 20% stookkostenreductie. De duurzame blokverwarming levert 64% aardgasreductie met een extra 22% stookkostenreductie. Doordat warmtepompen het grootste gedeelte van de ruimteverwarming op zich nemen, stijgen de kosten voor elektra-inkoop voor de bewoners. Al met al levert de verduurzaming een stookkostenverlaging op van 42%.

Selectie in 2023, realisatie in 2024

Nadat Energy Bridge het ontwerp heeft gemaakt, heeft Woonzorg Nederland door meerdere installateurs een offerte laten maken. Energy Bridge leverde de meest complexe offerte met de beste prijs-kwaliteit verhouding. De blokverwarming zal worden verduurzaamd met twee hoog temperatuur lucht-water warmtepompen die op het dak komen te staan. Energy Bridge zal de installatie grotendeels met haar partners in de werkplaats prefabriceren. Deze warmteskid zorgt ervoor dat bewoners van het woonzorgcomplex zo weinig mogelijk overlast zullen ervaren.

Ook interessant voor u?

Wilt u graag weten wat Energy Bridge ook voor uw woonzorgcomplex kan betekenen?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op