Kantoor ZuidPoort met meer comfort en lagere energierekening klaar voor de toekomst

Het bruisende bedrijfsverzamelgebouw ZuidPoort van ROQ Vastgoed in Arnhem-Zuid biedt full service kantoorruimte. Tijdens een natuurlijk vervangingsmoment van de klimaatinstallatie heeft Energy Bridge in 2022 een flinke verduurzamingsslag doorgevoerd. Er wordt zo’n 65% aardgas bespaard en het comfort is aanzienlijk verbeterd.

Werken, ontmoeten en inspireren

ZuidPoort is een markant, authentiek en comfortabel gebouw en biedt kant-en-klare kantoorruimtes en kantoren op maat. Een verfrissende mix van bedrijven maakt op ZuidPoort gebruik van onder andere ruim voldoende parkeergelegenheid, een brasserie met heerlijke koffie en broodjes, snel internet en vergaderfaciliteiten. De vriendelijke ontvangstvoorziening geeft gelijk aan dat het prettig toeven is op ZuidPoort, waar werken, ontmoeten en inspireren bij elkaar komen. Zie verder: www.zuidpoortarnhem.nl

Verduurzaming tijdens natuurlijk momenten

Het pand heeft sinds 2010 een metamorfose doorgemaakt van een oud bankkantoor tot een bedrijfsverzamelgebouw. Daarbij zijn er ook veel verduurzamingstrajecten doorgevoerd tijdens natuurlijke vervangingsmomenten. Voor de vervanging van de huidige klimaatinstallatie is Energy Bridge eerst als adviseur gevraagd en heeft daarna de verduurzaming uitgevoerd.

Duurzame installaties

Energy Bridge heeft een analyse gemaakt, een voorstel opgesteld en de realisatie afgeprijsd met een open begroting. Tijdens de winterperiode is de koelmachine vervangen door een warmtepomp. Deze produceert zowel koeling in de zomer als verwarming in de winter. Daarnaast zijn de oude transportpompen vervangen, is de luchtbehandelingskast gereviseerd en zijn alle aansturingen van de losse inductie units in de kantoorruimtes vervangen.

Duurzaam resultaat na 1 jaar

Na het eerste jaar is eigenaar/gebruiker Jacques de Wit van ROQ Vastgoed gevraagd naar zijn ervaringen over het nieuwe comfort en het huidige energieverbruik. De verduurzamingsslag heeft geleid tot een aardgasreductie van ca. 65% en een CO2-reductie van ca. 40%. En door de aanpassingen aan de binneninstallaties met individuele regelbaarheid per ruimte, is het comfort voor de gebruikers aanzienlijk toegenomen. Lees hier het interview met Jacques de Wit.

Al met al is ZuidPoort hiermee weer klaar voor de toekomst!

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag dat Energy Bridge contact met mij opneemt.

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met mij op