Bruisend ZuidPoort zet stap naar energieneutraal

Het bruisende bedrijfsverzamelgebouw ZuidPoort in Arnhem-Zuid biedt full service kantoorruimte. Na een schitterende upgrade van het interieur heeft Energy Bridge voor eigenaar Van Den Bosch Vastgoed een flinke verduurzamingsslag doorgevoerd. Er wordt zo’n 65% aardgas bespaard.

Werken, ontmoeten en inspireren

ZuidPoort is een markant, authentiek en comfortabel gebouw en biedt kant-en-klare kantoorruimtes en kantoren op maat. Een verfrissende mix van bedrijven maakt op ZuidPoort gebruik van onder andere ruim voldoende parkeergelegenheid, een brasserie met heerlijke koffie en broodjes, snel internet en vergaderfaciliteiten. De vriendelijke ontvangstvoorziening geeft gelijk aan dat het prettig toeven is op ZuidPoort, waar werken, ontmoeten en inspireren bij elkaar komen. Zie verder: www.zuidpoortarnhem.nl

Verduurzaming tijdens natuurlijk momenten

Vastgoedeigenaar Van Den Bosch Vastgoed heeft het pand sinds 2010 in eigendom en is continu actief om het gebouw aan te passen aan de wensen van haar gebruikers. Daarbij hoort ook de verduurzaming van het pand. De eigenaar voert deze bij voorkeur door tijdens natuurlijke vervangingsmomenten. De vervanging van de huidige klimaatinstallatie heeft Van Den Bosch aangegrepen om met Energy Bridge aan tafel te gaan.

Duurzame installaties

Energy Bridge heeft een analyse gemaakt, een voorstel opgesteld en de realisatie afgeprijsd met een open begroting. Tijdens de winterperiode is de koelmachine vervangen door een warmtepomp. Deze produceert zowel koeling in de zomer als verwarming in de winter. Daarnaast zijn de oude transportpompen vervangen, is de luchtbehandelingskast gereviseerd en zijn alle aansturingen van de losse inductie units in de kantoorruimtes vervangen.

Duurzaam resultaat

Deze verduurzamingsslag leidt tot een aardgasreductie van ca. 65% en een CO2-reductie van ca. 40%. Daarnaast is het werkcomfort voor de huurders aanzienlijk verhoogd door aanpassingen aan de binneninstallaties. Al met al is ZuidPoort hiermee weer klaar voor de toekomst!

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van ons nieuws en innovaties?

Meld u aan voor onze updates

Op de hoogte blijven?